onsdag 20 april 2011

Två svenska alternativ på 1 maj

Arbetarnas dag den 1 maj närmar sig och det är hög tid att planera in sitt deltagande på någon av de två Sverigevänliga demonstrationer som arrangeras. Att sitta hemma är inget alternativ. Nu är det dags att säga ifrån, det handlar om vår framtid.

Den svenska arbetslösheten är hög, i synnerhet bland ungdomar. Samtidigt så uppvisar de styrande politikerna en ignorans inför problematiken som försätter människor i svåra situationer. Det är därför ytterst viktigt att som svensk protestera mot den politik som ligger till grund för den omfattande arbetslösheten.

På 1 maj så arrangeras det en uppsjö av demonstrationer från olika politiska håll. Det kan därför upplevas krångligt att välja rätt demonstration. Nedan följer därför två alternativ som jag rekommenderar. Båda är nationalistiska och motsätter sig den förda arbetspolitiken som diskriminerar svenskar på arbetsmarknaden och medvetet dumpar lönerna. Det som är rätt på årets 1 maj är alltså vare sig höger eller vänster, utan nationalism.

Nordisk Ungdom kommer i år att demonstrera i Västerås under parollen Arbete åt alla svenska ungdomar. Tid och plats för demonstrationen är ännu inte klart, så håll därför utkik på organisationens 1 maj-hemsida.

Nationaldemokraterna kommer traditionsenligt att hålla till i Södertälje. Samlingen börjar klockan 11 i Statsparken för att sedan tåga till Politikertorget. På plats kommer det att bjudas på flera tal och åhörarna kommer att bjudas på fika.

Länkar
1 maj - Nordisk Ungdom
1 maj - Nationaldemokraterna

4 kommentarer:

F L sa...

Bra att du tar upp båda de nationalistiska demonstrationerna. Som du redan poängterar är inte det viktigaste VILKEN av dem man väljer utan ATT man faktiskt väljer någon. ---

(Personligen är jag dock en så pass fattig svensk ungdom att jag inte ens har råd att ta mig dit...)

--- Rasmus, dock är jag nyfiken på din nuvarande organisations tillhörighet och vilken demo som du skall deltaga på?

Har nämligen väntat på att du skall klargöra detta:

"Sparta sa...
Har du lämnat ND?

21 mars 2011 16:06

Rasmus Gårdebrink sa...
Till Sparta

Jag har inte lämnat ND helt. Dock så har jag fokuserat på annat politiskt arbete den senaste tiden.

Jag har tänkt skriva ett inlägg om det inom kort för att redogöra om det hela, och för att förebygga eventuella spekulationer."


Mvh

Usain sa...

Gå över till SD, de behöver en drivande kraft i Vimmerby.

Rasmus Gårdebrink sa...

Till F L

Precis, lite synd dock att båda kommer att äga rum relativt nära varandra. De som inte har möjlighet att närvara på någon av dem kan givetvis göra saker på det lokala planet, det är bara att vara lite kreativ :)

Rasmus Gårdebrink sa...

Till Usain

Visst, jag håller med dig om att SD behöver en drivande kraft i Vimmerby då detta tycks saknas. Dock så skulle det vara ett svek mot mig själv och mina ideal att gå med i SD, så det är uteslutet.