torsdag 7 april 2011

Musik: Makss Damage – Sturmzeichen

Nyligen så släppte den nationella tyska rapparen Makss Damage från Gütersloh en ny EP vid namn Sturmzeichen. Den innehåller sex låtar som är ett starkt bidrag till att etablera nationell rap och därmed hålla nationalismen modern.

Makss Damage var tidigare marxist och tillhörde det vänsterpolitiska lägret. Trots detta så har han alltid varit motståndare mot fientligheten som riktas mot det tyska folket. I februari år 2011 så uppgav han att han hade brutit med sin politiska hemvist och distanserade sig även från sina tidigare musikaliska alster. I dag är han nationalist och kommer i fortsättningen att producera musik med nationella texter.

EP:n Sturmzeichen är helt okej och jag tycker att det finns två låtar som sticker ut lite extra. Dessa är Der eisen wachsen liess! och Das reich lebt. Totalt sett så är EP:n ett positivt tillskott inom den nationella rapmusiken. Rent musikaliskt så skiljer sig Makss Damage en hel del från tex. N´Socialist Soundsystem, som erbjuder en mer avslappnad musik.

Inga kommentarer: