tisdag 26 april 2011

Angående mitt engagemang i Nationaldemokraterna

Under den senaste tiden så har flera ställt sig undrande till mitt engagemang i ND. För att minimera de redan florerande spekulationerna så tänkte jag därför redogöra för hur det ligger till. Sedan slutet av förra året så är jag nämligen inte längre engagerad i ND.

I grunden så finns det flera orsaker som har föranlett mitt vägval, orsaker som jag inte ser någon större anledning att gå in särskilt djupt på i detta inlägg. Speciellt inte då det finns vissa individer som skulle utnyttja det för att hetsa bakom anonyma kommentarer. Kortfattat så handlar det bland annat om bristande konsensus i vissa organisatoriska frågor samt en bristande tro på det nuvarande ND som det rätta verktyget.

I slutet av år 2010 så meddelade jag ledningen om att jag hade för avsikt att trappa ned mitt engagemang i ND under några veckors tid. Till en början för att samla tankarna, men det kändes nödvändigt att hålla kvar vid den linjen. Detta innebar att jag distanserade mig ytterligare. Tidigare så har jag aldrig sett någon anledning att berätta öppet om detta. Dock så har det nu gått en tid och många undrar så därför känns det bättre, för alla parter, att jag berättar om hur det ligger till.

Efter fyra år i Nationaldemokraterna så väntar nu nya utmaningar.

Vad innebär då detta? Har jag lagt mina värderingar på hyllan och anpassat mig till den tigande massan? Nej, verkligen inte. Jag kommer givetvis att fortsätta med mitt politiska engagemang. Bland annat genom att blogga och arbeta med ett projekt som kommer att fokusera på gemenskap, utbildning och påverkan.

Vad gäller ND så har jag en god kontakt med dem, och allt vad det innebär. Jag har tänkt hjälpa Nationell Idag på olika sätt, bland annat genom att skriva. Känner jag att partiet förändras i en positiv riktning så är det ingen omöjlighet att jag åter kommer att engagera mig i framtiden.

Jag engagerade mig i ND i slutet av år 2006 och har sedan dess varit med om otroligt mycket. Jag har utvecklats som person och lärt känna massor med människor över hela landet och även i andra länder. Det har varit en tid av glädje och även av sorg, en tid som jag skulle kunna skriva en bok om. Jag är glad över min tid i ND, en tid som jag aldrig kommer att glömma. Beslutet har inte varit lätt, men så här i efterhand så känns det rätt. Med minnena i behåll så väntar nu nya utmaningar.

10 kommentarer:

F L sa...

Tack för ett utförligt svar!


Då måste jag också av nyfikenhet fråga dig :) - Är ett engagemang i Svenskarnas parti något som du istället känner dig mer intresserad av?

R sa...

Du är alltid välkommen att gå med i SvP. ;)

radiogunnar sa...

Trodde du verkligen att ND skulle ta mandat i kommunen SD har väl mandat där?
Ja det går ju inte framåt utan bakåt för ND Ledung verkar borta man ser inga lokalavdelningar osv.
NI har press stöd men upplagan är ju blygsam.
ja lycka till nu!

Kulturkamp sa...

Jag är övertygad, hur du än gör Rasmus, att du kommer att fortsätta att leverera dina positiva bidrag i den svenska frihetskampen, oavsett partitillhörighet eller inte.

Christofer Tranemo sa...

Önskar dig lycka till med nya utmaningar!

Rasmus Gårdebrink sa...

Till F L

Nej, jag är inte intresserad av att engagera mig i Svenskarnas parti.

Rasmus Gårdebrink sa...

Till R

Tack för erbjudandet ;)

Rasmus Gårdebrink sa...

Till radiogunnar

Jag trodde och hoppades på att vi skulle lyckas ta ett mandat i alla fall. Vi gjorde vad vi kunde, men tyvärr så räckte det inte. Vad gäller SD så bildades deras kommunförening några månader innan valet, och de erhöll två mandat. Jag vill påstå att mycket av deras framgångar berodde på vårt långa och hårda arbete i kommunen.

Tack för lyckönskningen!

Rasmus Gårdebrink sa...

Till Kulturkamp

Tack för de orden! Jag skall göra vad jag kan för att bevisa din övertygelse :)

Rasmus Gårdebrink sa...

Till Christofer Tranemo

Tack! :)