onsdag 30 mars 2011

Musik: N´Socialist Soundsystem – Volk ans mikrofon

Under senare tid så har det gjorts flera försök att utveckla och etablera nationell rap. Inte helt överraskande så kommer det mesta från Tyskland, där det i dag finns flera olika grupper inom genren. Gruppen N´Socialist Soundsystem släppte nyligen sitt debutalbum Volk ans mikrofon.

Gruppen som också förkortas NSS bildades i början av år 2010. De menar att deras musik är mer av ett experiment, då de inte vet vilken effekt den kommer att få. Med sin musik så vill de ge ungdomar ett alternativ till den dåliga rapen som tyvärr är utbredd i samhället. De menar att det är viktigt att vara modern med tiden, och att rappen är en del av detta. Det kommer garanterat mer från gruppen framöver.

N´Socialist Soundsystem - Volk ans mikrofon

Jag är långt ifrån någon expert på rap, men jag lyssnar på det. För att göra en rättvis recension så krävs det att vissa saker tas med i beräkningarna. Dels så är rapen en ny genre inom den nationella musiken och dels så är resurserna begränsade. Produktionen är ändå bra och det finns vissa guldkorn som sticker ut lite extra.


Att nationalister producerar rap kan tyckas vara överraskande och aningen märkligt för den utomstående. Ämnet har även orsakat en hel del debatt bland nationalister då vissa anser att det är kontroversiellt och destruktivt. Själv ser jag den nationella rapen som ett välkommet inslag då den för med sig flera fördelar.

Ser vi till verkligheten så lyssnar många på rap i dag, inte minst ungdomar. Kan vi då nå ut till denna målgrupp genom att producera egen rap med ett positivt budskap så skall vi naturligtvis göra det. Som NSS säger så måste vi vara moderna med tiden.


1 kommentar:

Anonym sa...

Grymt med nationell hiphop, jag som är nationell lyssnar nästan uteslutande på hiphop. Här får du ett låttips Rasmus -

Jedi Mind Tricks - Trail of Lies

http://www.youtube.com/watch?v=pz1TnMFdVS4

bra låt med tänkvärd text.