tisdag 15 mars 2011

Vimmerby Tidning sprider nationalism

I dagens Sverige så är det ytterst sällan som en politiskt korrekt tidning vågar gå emot strömmen för att publicera något positivt som inspirerar till nationalism. Därför är det glädjande att Vimmerby Tidning nu har plockat bort det politiskt korrekta paradigmet och publicerat en annons med nationalistiska inslag.

Under de senaste åren så har Vimmerby Tidning vid flertalet tillfällen agerat på ett mycket oseriöst sätt för att hindra nationalister att komma till tals i den politiska debatten. Insändare har stoppats, debattforum har stängts ned och löften om annonsering har brutits. Nu verkar dock tidningen ha ändrat inställning till nationalismen.

Annonsen som publicerades i Vimmerby Tidning.

Onsdagen den 9 mars så publicerades en större annons från företaget Cramo, som hyr ut maskiner och utrustning för byggprojekt, i tidningen. På annonsen så syns en byggarbetare som har en tröja på sig med det populära vikingarockbandet Hel. På tröjan syns även en viking som håller ett svärd över axeln och är reda för strid.

Hel grundades för flera år sedan och har inspirerat många svenskar till att känna stolthet över sitt ursprung. Jag lyssnade själv flitigt på Hel under tonåren. Det skulle inte förvåna mig om det är VT-redaktionens nya favoritband. Har du inte hört dem så tycker jag absolut att du skall lyssna på några av deras låtar. Bandets texter handlar bland annat om liv, död, historia, fosterlandskärlek och samhällskritik.

En lokal nationalist säger följande om tidningens agerande: ”Jag blev väldigt överraskad när jag fick se annonsen. Tidningen har trots allt utmärkt sig för att, med fula metoder, ha motarbetat nationalism. Att de nu publicerar denna annons är glädjande, inte minst för att den uppmuntrar svenskar att känna stolthet över sitt folk och land.
Relaterat
Vimmerby Tidning, brutet löfte och hyckleri

1 kommentar:

Anonym sa...

Hel är ju inte det kändaste bandet för oss "vanliga". Tror därför det är ett sammanträffande! Finns ju ingen "normal" som reagerar på det.