torsdag 17 mars 2011

Invandring av humanitära skäl?

Ibland så hörs argument om att Sverige bör ta emot fler invandrare för att vi påstås ha det bra rent ekonomiskt. Synsättet går ut på att vi, av humanitära skäl, bör hjälpa fattiga människor genom att låta dem komma till vårt land. Tanken må vara god, men i realiteten så är den inhuman.

Vill vi bekämpa den globala fattigdomen eller hjälpa utsatta människor så är invandring en usel idé, då den hjälper väldigt få till en stor kostnad. Ett bättre alternativ vore i stället, som nationalister länge påpekat, att stoppa invandringen från främmande länder för att i stället hjälpa människor på plats eller i deras närområde. På så sätt kan pengarna, som i dag går till invandring, i stället hjälpa betydligt fler människor.

Dessutom så undviker vi de negativa konsekvenser som mångetniska samhället naturligt medför. Som etnopluralist så värdesätter jag en värld bestående av en folklig- och kulturell mångfald. Varje folkslag och kultur är unik, varför inte låta det förbli så?

Se den korta och pedagogiskt upplagda filmen Immigration by gumballs nedan. Flera har säkert redan sett den, men har du inte gjort det så gör det. Den förklarar det orimliga i att förespråka invandring av humanitära skäl.


1 kommentar:

Daniel sa...

Tycker denna video är så talande för hur fel vi i västvärlden tänker. Jag tänker främst på hur Sverige förfärades över att en läkare från mellanöstern jobbade som städare på ett sjukhus i Sundsvall, själv så förfärades jag att vi tillåtit att utarma det landet han kom ifrån på kompetens och kunskap.

Ska man hjälpa ett folk gör man det på plats, vill man göra dem en otjänst så utarmar vi dem på de människor som de så desperat behöver för att bygga upp ett fungerande samhälle.