tisdag 28 augusti 2012

Utsedd till extremist av Athena Institute

Det ungerskbaserade Athena Institute, som bland annat verkar för att bekämpa så kallade extremistiska agendor, har utsett mig till extremist. På sin hemsida så påstår de att jag är ledare för Svensk Opposition, som de kallar för en nynazistisk, rasistisk, invandringskritisk extremistgrupp.

På sin hemsida beskriver Athena Institute att deras verksamhet går ut på att ”bekämpa extremistiska agendor för att bevara och stärka demokratin i Europa”. De skriver att de bedriver en övervakningsverksamhet som samlar in data. De beskriver även att de ”lanserar kraftfulla initiativ för att forma det offentliga samtalet med ambitionen att tjäna som säkerhetsleverantör”.
Det ungerska institutet Athena Institute påstår att jag är extremist och ledare för gruppen Svensk Opposition. (Foto: Realisten.se)
Athena Institute har bland annat tagit fram en karta över Europa där de har listat flera grupper som dem definierar som extremistiska. På Sverige så finns flera grupper registrerade, bland annat Svensk Opposition. De skriver följande om Svensk opposition, som jag har översatt till svenska:

Svensk Opposition är en nynazistisk, rasistisk och anti-invandrings-extremistisk grupp ledd av Rasmus Gårdebrink. Nätverket grundades 2011 av den ovan nämnda 25-åring med kända kopplingar till Svenskarnas Parti och Nationaldemokraterna. Namnet syftar till att minnas en WWII-organisation, som grundades 1941 av den välkända svenska nationalsocialistiska Per Engdahl. Gruppen använder hotelser, skrämseltaktik och fientlig propaganda mot asylsökande som har lett till verbalt och fysiskt våld. Mycket av deras verksamhet har koncentrerats till den lilla staden Vimmerby, där ledaren bor för närvarande.
Nätverket Svensk Opposition anses använda våld och klassificeras med hotnivå 5.
I faktarutan som finns om Svensk Opposition så går det att läsa att medlemsantalet beräknas mellan 10-50 stycken, att sätet är i Vimmerby, att jag är ledare, att ideologin är nynazistisk samt att vi utgör hotnivå 5 på en skala mellan 4-7. Hotnivå 5 betyder att vi använder fysiskt våld.

Det är relativt enkelt att bemöta tramset som Athena Institute har fört fram, detta då i princip inget stämmer. Svensk Opposition har aldrig varit något annat än ett nationalistiskt nätverk utan några större ambitioner, och det har ingen utsedd ledare. Namnet har inget med Engdahls organisation att göra, och mig veterligen så var aldrig Engdahl nationalsocialist som det påstås. Att nätverket använder hot och skrämseltaktik mot asylsökande är felaktigt. Att detta påstående sedan skulle ha lett till våld är också helt felaktigt.


Hur kan Athena Institute anse sig vara försvarare av demokratin när de ägnar sig åt kartläggning och häver ur sig rena lögner om oliktänkande? Frågan är hur deras definition av en extremist lyder, vad som gör någon till en extremist och vem som bestämmer vem som är extremist? Jag undrar om de kommer att skicka ett diplom till mig som jag kan använda för att verifiera att jag verkligen är en extremist.

Hur som helst, med tanke på att deras ”kartläggning” inte stämmer överens med verkligheten, så är jag nog ingen extremist trots allt. Det enda Athena Institute gör är att med all tydlighet bevisa att vi lever i ett sjukt Europa.

Relaterat

Länk
Athena Institute (om Svensk Opposition)

1 kommentar:

Anonym sa...

You should not be sad. They work for money. The question is: who pay all that 'work'. You, native Swedes, almost losed your country.For a few years you will be minority. You have right to be upset about whole situation.