tisdag 14 augusti 2012

Ett OS kantat av politiskt korrekt vansinne

I söndags så avslutades de olympiska spelen i London. Det har varit ett OS av glädjescener, världsrekord och mycket mer. Tyvärr så kommer dock mitt starkaste minne att vara den avskyvärda politiska korrektheten som tvingade bort flera idrottare på politiska grunder.

Mitt idrottsintresse är relativt stort, både vad gäller att följa och att själv utöva. Att följa vissa delar av OS har därför fallit sig naturligt. Så här i efterhand så kan jag konstatera att OS i London bjöd på flera höjdpunkter rent sportsmässigt. Dock så tycker jag att syftet med OS går upp i rök i och med den omfattande etniska uppblandningen som gör att afrikaner kan representera Sverige och andra europeiska länder.

För egen del så har dock det rent sportsliga hamnat i skuggan, och detta som en följd av en rådande politiskt korrekthet som hellre betraktar idrottsutövare på politiska grunder i stället för sportsliga. Vad jag vet så har i alla fall tre idrottsutövare stoppats eller skickats hem från OS på grund av ”inkorrekta” uttalande eller ”kopplingar” till den nationalistiska oppositionen.

Först ut var den grekiska trestegshopperskan Voula Papachristou, som stoppades från att delta i OS efter att hon skämtsamt påpekat att det finns många afrikaner i Grekland. Följde gjorde den schweiziska fotbollsspelaren Michel Morganella, som fick lämna OS då han kritiserat sydkoreaner efter en match.

Den nationalistiska bildbloggen Koling.nu uppmärksammade avstängningen av Papachistou med en bild som talar för sig själv.
Det tredje exemplet är den tyska rodderskan Nadja Drygalla, som fick lämna då det framkom att hon har ett förhållande med en aktiv medlem i det nationalistiska partiet NPD. Hon fick alltså inte lämna för att hon själv tycker något ”inkorrekt”, utan för att hon hade ett förhållande med en man som anses vara politiskt inkorrekt. 

Det är således som Vavra Suk skrev i senaste numret av NI, nämligen att ”den tyska OS-kommittén bygger därmed vidare på det tunga arvet från kommunistiska DDR, där släktingar inte vågade träffas och vänner sade upp bekantskapen med varandra bara för att det kunde vara `farligt´ för deras framtid karriärer att känna någon med `fel´ åsikter”.

Länkar

Inga kommentarer: