söndag 5 augusti 2012

Besök på Nordisk Vision 2012

Under lördagen så besökte jag det nationalistiska sommarlägret Nordisk Vision, som i år arrangeras i Åtvidabergs kommun. Dagen innehöll bland annat tal av Derek Holland och en inspelning av ett nytt avsnitt av Radio Framåt.

Lägret pågår mellan den 2-5 augusti och erbjuder allehanda aktiviteter, tal och gemenskap. När vi anlände på lördagseftermiddagen så var det dryga hundratalet deltagare i full gång med att äta lunch. På plats fanns även nationalister från bland annat Norge, Danmark och Tyskland.
Airsoft.
Innan dagens mer politiska del skulle börja så kunde deltagarna ägna sig åt diverse aktiviteter. Till exempel bad, airsoft eller bara umgås med varandra. Lite extra tid spenderades i skogen där airsoften ägde rum.
Jonas Dee Geer talar.
Under tidig kväll så inledde Jonas Dee Geer med ett kortare tal som bland annat berörde vikten av ett politiskt engagemang. Dee Geers anförande följdes upp med flertalet frågor från publiken. Följde gjorde Thorgrim Bredesen som berättade om situationen i Norge och vilka planer som finns bland de norska nationalisterna. Även här följde flertalet frågor från publiken.
Thorgrim Bredesen berättar om situationen i Norge.
Efter en kortare paus så var det dags för sommarlägrets speciellt inbjudna gästtalare, nämligen Derek Holland. För svenska nationalister så är Holland kanske mest känd för att ha skrivit den populära skriften Den politiska soldaten. Holland höll ett längre anförande och berättade bland annat om det irländska lynnet, bankföraktet och motståndet mot ockupationen. Han berättade även fler anekdoter, hedrade de irländska kvinnorna för deras mod och uppmanade folk att stadga sig, skaffa familj och uppvisa kärleken för allmänheten.

Holland gjorde ett starkt intryck, inte minst på grund av hans skickliga framträdande. Han blandade allvar med humor och gjorde det på ett utmärkt sätt. Barnen som finns på Nordisk Vision gjorde starkast intryck på Holland, då han sade sig se en naturlig livfullhet i dem. Han avslutade på ett allvarsamt sätt och sade att vi svenskar måste kämpa, för utan oss svenskar så finns det inget Sverige.
Radio Framåt, exklusive Söderman.
Senare på kvällen så var det dags för profilerna i Radio Framåt att genomföra en inspelning av ett nytt avsnitt. Inspelningen lockade en del folk och det kommer att märkas att avsnittet är direktinspelat på Nordisk Vision. Det är ett avsnitt som kommer att bjuda på allvar, men också mycket humor. Missa det inte!

Medan de andra deltagarna fortsatte med diverse trevligheter, så passade vi på att bege oss hemåt runt midnatt. 
 
 

1 kommentar:

Rickard sa...

Vilken underbar jävla helg. Fan vad kul det var att spela airsoft för första gången. Du får skaffa dig en bössa Rasmus och vara med nästa år. ;)