söndag 2 oktober 2011

Studieträff och innebandy

Under lördagen så samlades nationalister i Vimmerby kommun för studieplanering, ämnesdiskussion och innebandy. Till lunch så blev det en hemmagjord smörgåstårta som var mycket uppskattad.

De två timmarna som hade avsatts till mötet som hölls för två veckor sedan räckte inte till och studiecirkelplaneringen blev därför inte helt klar. Därför så bestämdes att planeringen skulle färdigställas vid nästa träff. En träff som alltså ägde rum under lördagen och varade i fem timmar.

Studiecirkelplanering.

Inledningsvis så blev det en hel del samtalande kring det stängda mötet i Mariannelund som jag och en annan nationalist lyckades närvara på under torsdagen. Sedan så påbörjades det fortsatta arbetet med studiecirkelplaneringen, som flöt på bra. Främst så handlade det om ämnen, dess upplägg och ansvariga personer för respektive ämne.

En mycket god och uppskattad smörgåstårta.

En av deltagarna hade tagit med sig en hemmagjord smörgåstårta. Eftersom att det var ett riktigt fint höstväder så gick deltagarna ut för att förtära lunchen och inta svartvinbärssaft. Smörgåstårtan var mycket uppskattad och tog slut relativt omgående.

Dagen fortsatte vidare men en ämnesdiskussion kring Sverigedemokraterna, för att vänja deltagarna vid framtida gruppdiskussioner. Diskuterades gjordes bland annat vilken betydelse det kommer ha få att SD börjar använda begreppet socialkonservatism i stället för nationalism och hur etniska nationalister bör förhålla sig till SD. Generellt sett så ansågs det negativt för SD själva att de anpassar sig allt mer till etablissemanget, i stället för att verka som ett alternativ till just etablissemanget. Deltagarna var även överens om att inte stänga dörren till SD och dess sympatisörer, utan snarare söka påverka dem och bjuda in dem till nya tankesätt.

Innebandybollen fick ingen lugn stund.

Flera hårda matcher spelade och det var en passande avslutning på dagen efter planering och diskussioner.

En målsättning är att ha med någon form av socialaktivitet vid varje studieträff. Sista punkten på schemat var därför innebandy. Efter att deltagarna hade bytt om och musiken kommit igång så spelades ett antal hårda matcher. Som avslutning så blev det även en fotbollsmatch.

Vill du vara med vid nästa tillfälle så är du välkommen att höra av dig.

Inga kommentarer: