söndag 23 oktober 2011

Protestera mot svenskfientligheten

Efter tio år av manifestationer mot svenskfientligheten i Salem så har det nu blivit dags att gå vidare med ett nytt koncept. Den 10 december anordnas därför en manifestation i centrala Stockholm, under parollen Stoppa svenskfientligheten – Till värn för Norden.

Efter mordet på den 17-årige Daniel Wretström i Salem, den 9 december år 2000, så har människor varje år samlats för att gemensamt protestera mot svenskfientligheten. Protesten som gick under benämningen Salemmanifestationen var vida känd i Norden, men också runt om i världen. Inte minst på grund av det brutala händelseförlopp som ledde till Wretströms död, och det rättspinsamma efterspelet.

Trots den tragiska anledning som skapade manifestationen så har ändå mycket positivt skapats runt den. Inför manifestationerna så har omfattande informationskampanjer bedrivits runt om i landet. Något som har inneburit att mängder med flygblad, klistermärken och affischer har förmedlat budskapet om manifestationen, dess bakgrund och syfte. Detta skapade även en yta för nationalister, oavsett tillhörighet, att samlas på för att arbeta tillsammans.

Platsen där Daniel Wretström mördades. Bilden är från 2010-års manifestation.

Själva manifestationen i sig var en upplevelse, och jag är säker på att alla som varit med minns känslan av sin första medverkan. Trots vinterkylan så spirade värmen inombords i takt med att samlingsplatsen började fyllas med människor som lyssnat till samma kall. Alla brinnande facklor skingrade decembermörkret och skapade en nästintill obeskrivlig stämning. Det långa fackeltåget var en imponerande syn, så även för Salemborna själva som tittade ut genom sina fönster för att beskåda det hela.

Manifestationen har som mest haft två tusen deltagare. Att tusentals svenskar samlas för att hedra dem som fallit offer för svenskfientligheten och samtidigt protestera mot den samma är något som har irriterat etablissemanget genom åren. Politiker har försökt att stoppa manifestationen och media har bedrivit hetskampanjer för att svartmåla allt som har med den att göra. Trots detta så har manifestationen genomförts varje år.

Efter tio år av protester mot det svenskfientliga våldet i Salem så har det nu blivit dags att gå vidare. I år kommer därför en ny manifestation att anordnas i centrala Stockholm, den 10 december, under parollen Stoppa svenskfientligheten – Till värn för Norden. Det kommer att bli tal från flera nationalistiska företrädare och manifestationen kommer att avrundas med ett fackeltåg genom staden. Efter manifestationen så kommer även en tillställning att anordnas med musik, politiska anföranden och försäljningsbord.

Årets manifestation går av stapeln i Stockholm den 10 december, under parollen Stoppa svenskfientligheten - Till värn för Norden.

Jag hoppas innerligt att var och en tar ansvar för sitt deltagande redan nu. Behöver du ta ledigt från jobbet, någon att åka med eller en sovplats? Se då till att uppvisa din initiativförmåga och ordna med detta så snart som möjligt. Har du några frågor? Se då till att få dem besvarade. Om du bor i norra Småland och är intresserad av att följa med så kan du med fördel kontakta mig.

Vi ses den 10 december, då skall facklorna påminna vårt folk om att hoppet är levande.


Länk
Stoppa svenskfientligheten - Till värn för Norden

1 kommentar:

Anonym sa...

129 svenskar mördades 1985-1991 tog Sverigepartiet upp i närradion samt på flygblad.

Gunnar Andersson
www.natsol.se