måndag 21 oktober 2013

Ett år sedan opinionsundersökningen i Påskallavik

I dag så är det exakt ett år sedan opinionsundersökningen om asylboendet i Påskallavik. Här kommer en sammanfattande tillbakablick.

En tid innan undersökningen så hade det framkommit att Migrationsverket hade för avsikt att placera ett 60-tal asylanter i det lilla samhället Påskallavik i Oskarshamns kommun. Detta besked skapade en hel del känslor, så Migrationsverket valde att arrangera ett möte. Mötet kom att bli en stor nationalistisk framgång, och efteråt så bekräftade Migrationsverket att de skulle sluta hålla möten då de ansåg att vi nationalister påverkar för mycket.

Kontentan efter mötet var att invånarna hade markerat att de inte ville ha något asylboende, och speciellt inte efter att Migrationsverket försökt att ordna det bakom ryggen på invånarna. Migrationsverket tänkte ändå ordna ett asylboende och helt enkelt köra över den lokala opinionen.

Detta fick mig och två kamrater att planera en oberoende opinionsundersökning. Ett par dagar innan undersökningen så delade vi ut ett helt opolitiskt informationsblad i Påskallavik om att det skulle arrangeras en opinionsundersökning. På söndagen den 21 oktober var det då slutligen dags att genomföra opinionsundersökningen.


På plats i Påskallavik så ställde vi upp oss i anslutning till den lokala livsmedelsaffären och påbörjade vårt arbete. Relativt omgående så kommer en kraftig man fram till oss, viftar med en bunt flygblad och slänger ur sig några korta och oseriösa fraser. Detta var vårt första möte med Stefan Windh, en socialdemokratisk kommunpolitiker och företagare som sent skall glömma denna dag.

Efter att den rödpolitiska pöbeln betett sig fruktansvärt omoget under de fyra timmar som vi genomförde undersökningen så var det dags för en summering. På frågan "Vill du ha ett asylboende i Påskallavik?" så svarade 8 ja, 1 vet ej och 64 nej. Resultatet talar för sig själv, men givetvis så ignorerades detta av både politiker och Migrationsverket.

Opinionsundersökningen fick relativt stor medial uppmärksamhet. Bland annat så fick jag vara med i en åtta minuter lång direktsänd intervju i P4, två lokaltidningar prydde sina framsidor med material relaterat till undersökningen, i princip samtliga nationalistiska nyhetskanaler tog upp det och på nätet så spreds ordet snabbt. I skrivande stund så har filmen vi gjorde visats över 20 000 gånger.

I stället för att skriva på än mer så hänvisar jag till filmerna och länkarna nedan. Hur som helst, ett stort grattis till opinionsundersökningen på 1-årsdagen och ett stort tack till mina kamrater som deltog så att vi på ett tydligt och pedagogiskt sätt kunde visa att det finns ett omfattande motstånd mot den förda invandringspolitiken.Relaterat
Opinionsundersökning om asylboendet i Påskallavik
Opinionsundersökningen har rönt stor medial uppmärksamhet

Framgång på asylmöte i Påskallavik
Migrationsverket ser över sin strategi då nationalister har påverkat för mycket
Asylmötet i Påskallavik har intresserat många
När media vinklar så visar nationalismen vägen
Den politiska absurditeten visar sig i Påskallavik
Tidningsutdelning i Påskallavik
Stefan Windhs flygblad "Bojkotta nynazisternas attitydundersökning"
Stefan Windh lämnar sina politiska uppdrag
Stefan Windh slutar med politiken

Länkar
Youtube - Opinionsundersökning om det planerade asylboendet i Påskallavik
Youtube - Rasmus Gårdebrink intervjuas om det planerade asylboendet i Påskallavik
Sveriges Radio - Min intervju (börjar 14 minuter in i programmet)
Sveriges Radio - Aktion mot asylboende
Sveriges Radio - Politiker till stöd för asylboende

Barometern-OT - Hetsigt kring asylboende
Barometern-OT - Politiker står bakom asylpolitiken

Barometern-OT - "Låt oss se till att de får det bra här"
Realisten - Bara politiker vill ha asylboende i Påskallavik
Realisten - Gårdebrink medverkar i Radio Framåt
Fria Tider - Här hotar politikerna sina väljare i Påskallavik
Nationell.nu - Film: Sinnessjuka politiker attackerade Rasmus Gårdebrink
Nordfront - Nordfront kontaktade riksökänd karriärsosse
Radio Framåt - Pressmeddelande: Rasmus Gårdebrink deltar i kvällens Radio Framåt 
Exponerat - Socialdemokrat ville stoppa opinionsundersökning om asylboende
Gotiska Klubben - Rasmus Gårdebrink avslöjar korrupta politiker i Påskallavik

Flashback - Sossepamp härjar mot invandringskritiker i Påskallavik

Inga kommentarer: