måndag 14 oktober 2013

Välbesökt spelning i Värmland

Lördagen den 28 september var det dags för en ny spelning, denna gången i Värmland. För den musikaliska underhållningen stod inte mindre än sju band. Överlag så blev det en riktigt trevlig och välbesökt afton.

Arrangörerna hade ordnat en riktigt fin lokal, nämligen en loge som tillhör det gemytliga området för Ransäters hembygdsgård. I ena änden av logen så uppträde banden på scenen och i den andra så återfanns flertalet försäljningsbord. Logen hade även loft på vardera sida, så valet av lokal var perfekt.

Då det var sju band som skulle uppträda så var det nödvändigt att börja betydligt tidigare än vanligt. Inledde gjorde Barny och Alexandra som levererade ett gäng lugnare låtar. Följde gjorde Barny tillsammans med några andra musiker som körde en del covers.

Spelningen var välbesökt, och obekräftade uppgifter gör gällande att det skulle röra sig om uppemot 400 som närvarade. Trots mycket folk så var det god stämning bland besökarna som socialiserade med varandra, lyssnade på musik och handlade från alla försäljningsbord som fanns på plats.
Nästa band att äntra scenen var Endless Pride, som bjöd på både gamla och nya låtar. En låt framfördes även med hjälp av sångaren i Vit Legion. Endless Pride avlöstes sedan av Tors Vrede som nyligen släppte sitt efterlängtade album. Tors Vrede bjöd på alster från nya skivan samt ett gäng covers.
Spelningen var tillägnad Ian Stuart Donaldson, frontfigur i Skrewdriver samt grundaren och förkämpen av frihetsrocken. Han avled den 24 september år 1993 och för att hylla honom så arrangeras årligen spelningar över hela världen. Kvällen bjöd därför på allt ifrån Skrewdriver-covers till en tyst minut.

Inför spelningen så hade arrangörerna gått ut med att det skulle komma en hemligt gästband, detta gästband visade sig vara inga mindre än Heilige Krieg. Bandet öste på ordentligt något som skapade livlig stämning i publiken. Nästa band var Kommando Skin som rockade på ordentligt. Följde gjorde Division Germania som inte lämnade någon besviken.

Sista bandet att äntra scenen för denna gång var Steelcapped Strenght. Bandet spelade mest klassiska låtar blandat med några covers, och levererade ett längre framträdande till publikens förtjusning. Sångaren Bission höll även små tal mellan låtarna.

Totalt sett så var det en lyckad spelning som var välbesökt, stämningsfull och bra arrangerad. Kul dessutom att det var så många band som uppträdde. Själv så befann jag mig till mestadels bakom ett försäljningsbord, men hann trots allt med att ta några bilder. Tyvärr så blir det inga bilder på de tyska banden.


Relaterat

Landser gästade Sverige
Logspelning i Jönköping - Moshpit gjorde succé
Völund Smed och Heidrun spelade i Småland
Pitbullfarm levererade i Småland
Solidaritetsspelning i Kolsva
Spelning i Rydaholm
Lyckad spelning - ISD Memorial 2011

Inga kommentarer: