söndag 20 maj 2012

Torgmöte med Motståndsrörelsen i Mariannelund

Lördagen den 19 maj så anordnade Svenska motståndsrörelsen ett torgmöte i centrala Mariannelund, för att protestera mot massinvandringen och dess konsekvenser. Efter torgmötet så blev det middag och föredrag i Målilla.

Jag anländer till Mariannelund strax innan utsatt tid. Torgmötet sammankallades under en relativt kort tidsperiod, så jag hade misstankar om att det inte skulle komma så mycket folk. Dock så verkade det som att organisationens utdelade informationsflygblad och nätaktivismen hade gett någorlunda resultat. På torget befinner sig drygt 50-talet nationalister och runt om står och sitter samhällsinvånare som kan uppskattas till ett 60-tal individer.

Henrik Pilström välkomnar alla närvarande, samtidigt som flera journalister spetsade öronen och höjde sina kameror.
Mycket folk på Marinnelunds lilla tog.
Flygbladsutdelare pratar med lokalinvånare.
Strax efter klockan 13 så kliver Henrik Pihlström upp på scenen, mitt på torget. Med två fanbärare på vardera sida så hälsar han alla välkomna. Han presenterar även dagens första talare som är Simon Lindberg.
Simon Lindberg talar.
Lindberg håller ett rakt tal och menar att idyllen har rammat. När han angriper bostadsbolaget Bruzahems VD, Markus Kyllenbeck och dennes förtjänade judaspengar så hörs applåder från flera håll. Lindberg konstaterar att massinvandringen är ett verktyg för att förgöra vårt folk och att det är tid att ena nordborna för att bringa en ny ljus gryning. Han påpekar att radikala problem kräver radikala lösningar och att det är tid att vi själva tar ansvar, än att överlämnar ansvaret åt våra barn.
Under torgmötets gång så var det flera asylanter som passerade torget.
Svenska motståndsrörelsens fana.
Efter Lindbergs tal så följer ett uppehåll och Pihlström berättar att människor är välkomna att prata med organisationens representanter. Han informerar även om att det kommer att hållas ett föredrag efter torgmötet. Flera journalister är på plats och poliser står utspridda för att följa händelseförloppet. På taket på en närliggande byggnad så uppehåller sig även två civilpoliser. Organisationens aktivister, som delar ut flygblad, syns över hela torget och ibland i full färd med att prata med intresserad samhällsinvånare. Flertalet asylanter rör sig också runt området.
Pär  Sjögren talar.
Dagens andra talare är Pär Sjögren. Han påpekar att politiker och media har tagit främlingarnas sida. Han berättar om olika svenskfientliga övergrepp, övergrepp som är en konsekvens av den förda massinvandringen. Han konstaterar även att vi kommer att dö ut om vi inte hejdar den pågående utvecklingen, en utveckling som kommer att leda till att vi blir en minoritet om 40 år och att den sista blonda människan kommer att födas i Finland om 200 år.
Bänkarna var fullsatta.
Fanbärare på scenen.
Sköldarna fick vila denna dagen.
Polis har gripit en svenskfientlig yngling.
Efter Sjögrens tal så inträffar en mindre incident då en, förmodad Mariannelundsyngling, börjar störa ordningen. Polisen griper dock ynglingen omgående och kör iväg honom i en polisbuss. Efter att torgmötet avvecklats så beger sig samtliga till en fint belägen lokal i utkanten av Måililla. Där har köksgruppen ordnat middag och försäljning erbjuds från både Kampboden och från mitt egna sortiment.
Pär Öberg föreläser om flyktingpolitik.
Öberg använde sig av ärtor för att illustrera att massinvandringen inte leder till ett slut på världens lidande.
Litteratur, musik och tidningar från mitt sortiment.
Efter middag och många trevliga samtal så inleder Pär Öberg sitt föredrag som berör flyktingpolitik. Öberg, som är en passande föreläsare, går igenom olika begrepp och delar som tillsammans skapar den förda massinvandringen. För att illustrera att massinvandringen inte har något att göra med solidaritet så har han med sig burkar fyllda mer ärtor. På detta sätt demonstrerar han på ett tydligt sätt att det kvittar hur många ärtor (människor) vi tar in då ärtorna (utsatta människor) hela tiden blir flera. Under föredraget så uppkom även diskussioner, frågor ställdes och resonemang framfördes.

Mot kvällen så avslutades det hela och jag kan bara konstatera att dagen hade varit både givande och mycket trevlig.

Jag har pratat med Rickard Johansson, som anordnade lördagens aktiviteter. Han säger följande om dagen:
- Jag tycker att dagen har varit bra. Det har förts många diskussioner som resulterade i att flera intresserade följde med till föredraget efteråt. Vi såg vid ett tidigt skede att personer valt att placera sig "strategiskt", det vill säga att de antingen satt längre bort eller "låtsades" göra något annat medan de lyssnade på talen, men under talens gång så kom dessa fram och diskuterade med oss och gav lyckönskningar. Media vill påstå att det brukar vara såhär mycket folk ute i Mariannelund, men detta är något som tillbakavisats från lokalbor på plats.

 
Efter det lyckade torgmötet så är det säkert flera som undrar över vad som kommer att hända framöver i Småland när det gäller Motståndsrörelsen. Richard berättar:
- Vi kommer fortsätta med vårt arbete i Mariannelund och i Småland som helhet. Det är inte så att vi har haft ett öppet torgmöte för att sedan aldrig komma tillbaka utan det är en del i vårt långsiktiga arbete. Det har bollats en del idéer om vad vi skall göra härnäst men det är inget jag kan svara på för tillfället.


Relaterat
Torgmöte i Mariannelund och efterhållande föredrag
På stängt krismöte om asylproblematiken i Mariannelund
Uppmärksamheten kring krismötet i Mariannelund fortsätter
Nationell Idag gör reportage om krismötet i Mariannelund

Inga kommentarer: