söndag 27 maj 2012

Nationaldagsfirande på flera håll

På Sveriges nationaldag, onsdagen den 6 juni, så arrangeras flera tillställningar runt om i landet. På dessa firanden så kommer fokus att ligga på folkgemenskap och stolthet, inte på mångkultur och välkomnandet av "nya svenskar".

Svenskarnas parti kommer att arrangera tillställningar i flera landskap, närmare bestämt i Småland, Västergötland och Västmanland.

- Firandena kommer att gå i kamratskapets tecken. Med helspäckade scheman med aktiviteter som tipspromenad, lotteri, bollkastning, brännboll, femkamp och fiskdamm kommer både de yngre som de äldre deltagarna att bli nöjda. Förutom det utlovas god mat och tal från våra politiska företrädare, skriver Svenskarnas parti på sin hemsida.

LänkFira nationaldagen med Svenskarnas parti
Fira Sveriges nationaldag den 6 juni.

Nationaldemokraterna kommer traditionsenligt att hålla till i Södertäljes stadspark. Det kommer att bli tal, musik och allsång. Partiet kommer även att erbjuda glass, lekar, grillat och ballonger till barnen.

- Denna dag ska vi också tänka på att anledningen till att vi finns här idag är på grund av att vårt folk övervunnit naturens utmaningar och bestått krigets prövningar. Utan våra förfäders uppoffrande insats skulle inte vi ha funnits till. Vi är en fortsättning på en lång kedja av generationer. På samma sätt är våra barn nästa länk i denna kedja, den som precis nu håller på att smidas. I våra barn lever vårt folk vidare, skriver Nationaldemokraterna på sin hemsida.

LänkFira Sveriges nationaldag med stolthet!
Gladiatorspel i Södertälje stadspark.

Aktion för Sverige kommer att arrangera ett firande i Uppsala.

- Det blir en späckad helgdag fylld med utflykter till historiska platser, föredrag, mat, tipspromenader och lekar mm, skriver Aktion för Sverige på sin hemsida.

LänkVälkommen att delta på vårt nationaldagsfirande

Det ryktas även om att det kan komma att anordnas ett firande i Vimmerby-området, mer information kommer om det visar sig att ryktet stämmer. Det finns således flera alternativ att välja mellan. Det viktigaste är inte vilket du närvarar på, utan att du närvarar på något. Kan du inte närvara på något av ovannämnda alternativ, så är det bara att samla ihop släkt och vänner och anordna ett eget nationaldagsfirande.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Blir det något i v-by?

Rasmus Gårdebrink sa...

Anonym 1

Ja, det blev det. Det blev dock en intern sammankomst som inte utannonserades.