måndag 14 juni 2010

Nationaldemokraterna kandiderar i Vimmerby kommun

Som de flesta av er redan anade, eller kände till så kommer ND att kandidera till Vimmerby kommunfullmäktige i valet den 19 september. Till alla som har upplevt en osäkerhet kring vår kandidatur, så är detta inlägg en bekräftelse på att vi verkligen kommer att göra detta.

Så här ser vår lista ut:

1. Rasmus Gårdebrink, Delredaktör
2. Rikard Brand, Studerande

Nationaldemokraterna kandiderar till Vimmerby kommunfullmäktige

På vår kommunlista återfinns två kandidater, något som kanske kan tyckas lite. Detta beror dock på två faktorer. För det första så är Vimmerby en liten kommun och att kandidera för ND kan därför upplevas som obehagligt av många människor, tyvärr. Skulle vi få minst ett mandat så är jag dock övertygad om att vi kommer att spränga bort rädslan för detta, och fler kommer att våga vara mer offentliga.

För det andra så har vi varit noga med vilka vi har tillfrågat om att kandidera. Ser vi på tex. SD så är det ett välkänt faktum att många invalda kandidater har valt att lämnat och därmed svikit förtroendet som erhållits av folket. Många SDare har också uppvisat en osäkerhet kring det egna partiets partiprogram och dess kärnfrågor i fullmäktigeförsamlingarna runt om i landet.

Att vara folkvald innebär ett ansvar, ett ansvar som vi anser att man måste vara beredd att ta. Med andra ord så kan man kort sammanfatta vår lista med orden: kvalitet framför kvantitet.

Till skillnad från de andra partierna i kommunen, som har svårt att hitta unga kandidater, så har vi en ung, nytänkande och idérik lista. För att ta ett exempel så är den yngsta på Moderaternas lista 32 år.

Förutsättningarna för att erhålla minst ett mandat i kommunen är goda. Vi har funnits representerade i kommunen i närmare fyra år och åstadkommit en hel del, trots att vissa har försökt sätta käppar i våra hjul. En sak är dock säker, vi kommer aldrig att vare sig backa eller ge upp!

Jag hoppas att så många som möjligt väljer att rösta på Nationaldemokraterna i valet den 19 september. Vår röst i kommunfullmäktige skulle definitivt både göra skillnad och röra runt. Folk som vill hjälpa till i valrörelsen är varmt välkomna att höra av sig, det finns många olika saker att hjälpa till med. Sist men inte minst, se till att sprida ordet om att Nationaldemokraterna kandiderar i Vimmerby kommun.

För kontinuerlig information, besök ND-Vimmerbys lokalhemsida med jämna mellanrum.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Så har denna Rikard Brand flyttat till Vimmerby? Annars är han ju inte valbar?

Gunnar Andersson sa...

Gör en undersökning när ni är ute på stan.Fråga folk i olika åldrar vad som kan göras bättre i er kommun.

Med undersökningens resultat från ett stort antal tillfrågade som underlag kan man framställa ett bra kommun politiskt program.

Man tar fram en fråge formulär som ska kryssas i ett antal frågor som samman ställts.

På baksidan kan folk skriva valfritt vad de skulle vilja ändra på inom kommunen.

Gunnar Andersson

Nationell Solidaritet

www.natsol.se

Rasmus Gårdebrink sa...

Till Anonym 1

Rikard Brand är valbar som kandidat till Vimmerby kommunfullmäktige.