söndag 6 juni 2010

Nationaldagsfirande med familjefestival i Södertälje

Den 6 juni, Sverige och svenskarnas dag, har i dag firats på olika sätt runt om i vårt land. På många platser har etablissemanget valt att fira nationaldagen genom att anordna mångkulturella jippon. Allt för att förnedra och smutskasta det svenska, allt för att vi svenskar skall skämmas och flytta på oss till förmån för främlingar och svenskfientliga ideologier.

Till skillnad från etablissemangets hån mot oss själva på vår nationaldag så genomförde vi ett riktigt nationaldagsfirande, ett firande som hyllade vårt ursprung. I Södertälje stadspark fanns det garanterat ingen som skämdes för att vara svensk, tvärtom.

Runt 200 personer, familjer, ungdomar, pensionärer, besökte vårt firande, ett firande som blev riktigt lyckat och med fint väder. På plats fanns en rad olika bord med tillhörande tält och banderoller, tex. informationsbord om Nationaldemokraterna och Nationell Idag. Sverigebutiken hade en större plats, där bland annat jag tillbringade den mesta av tiden, för att saluföra produkter som litteratur, musik, kläder etc.

Sverigebutiken

Utöver detta så fanns det bland annat ett stort mattält med grill, en glassbar, en hoppborg för barnen, gladiatorspel, tegelstenslyft och flera andra tävlingar. Det bjöds på tal och musik osv. Dagen avslutades med ett gemensamt sjungande av Sveriges nationalsång.

Det var helt enkelt en riktigt trevlig dag, en dag som manifesterade vårt framtida samhälle i liten skala.

Sverige åt svenskarna!

Se bildreportage från dagen:

Strålande familjefestival på 6 juni

7 kommentarer:

Anonym sa...

Oj.. vad synd att man inte var där. Får dra upp med några polare nästa år!

Kämpa på!

2010 är Nationaldemokraternas år!

Rasmus Gårdebrink sa...

Till Anonym 1

Ja, synd att du missade en riktigt trevlig tillställning.

Kampen är alltid närvarande!

Victoria sa...

På vilket sätt är invandrare fientliga mot Sverige? Tror du verkligen att de försöker reformera vår kultur till liknande deras, bara för att de utövar sin religion här och inte firar julafton o.s.v.? Man blir helt chockad när man läser sverigedemokraters och nationaldemokraters blogginlägg och kommentarer. ALLA människor, oavsett ursprung, har rätt att bo här i Sverige. Att förbjuda någon att röra sig fritt är inhumant och rent ut djävulskt. Vart tycker du att flyktingar ska ta vägen? Ska man skicka dem tillbaka in i döden i deras hemländer?
Vi alla människor är en, inte två eller tre eller fyra. Vi är en! Vi är alla jämlika. Man ska inte behandla två människor olika på grund av ursprung, historia etc.
Världen behöver inga sådana gränser som ni förespråkar. De bidrar bara till främlingsfientlighet.

Anonym sa...

Victoria: du borde inte uttala dig om saker du helt uppenbart inte vet något om... Du är helt ute och cyklar som jämför SD & ND och har helt uppenbart ingen aning om vem som står för vad... Du generaliserar och ger uttryck för fördomar, men dina fördomar är ju mot svenskar, då är det väl P.K?

Rasmus:

Förslag för nästa år, kan du inte göra lite reklam på bloggen för detta i förväg, samt tex ta upp intresset via mail kanske man kan arrangera en gemensam resa eller dyl. Du har faktiskt fått gehör bland gemene man, det fanns säkert en tid då du personligen kände dina likar här i stan, jag tror du skulle få gehör för en sådan grej, likadant att ordna något här i vackra Vimmerby! Jag vet ett 20-tal i min omgivning som skulle kunna tänka sig att delta i ett ordnat samkväm.

//Jonas Nilsson

Victoria sa...

Jonas: På vilket sätt generaliserade jag? Jag gav bara uttryck för mina egna åsikter. Och nej, jag har inga fördomar mot svenskar bara för att jag vill ha ett mångkulturellt samhälle där alla, oavsett ursprung, ska ha samma rättigheter.
Jag kanske var otydlig vad gäller SD och ND. Det var inte min mening att jämföra dem.
Jag vet att ND är lite mer... extrema i sina åsikter än SD, men de båda förespråkar ett samhälle som fokuserar främst på svenskar (d.v.s., enligt er, människor som är födda i Sverige och talar samma språk....). Jag borde ha bytt rad efter "kommentarer", för att inte blanda ihop den meningen med nästa. Jag ber om ursäkt för förvirringen.

Rasmus Gårdebrink sa...

Till Anonym (Jonas Nilsson)

Jo, jag borde helt klart ha gjort lite reklam för nationaldagsfirandet via en annons eller dylikt.

Om vi får minst ett mandat i Vimmerby efter valet så är det inte omöjligt att vi kan arrangera ett nationaldagsfirande i Vimmerby nästa år. Kul att både du och personer i din omgivning skulle vara intresserade av detta. I vilket fall som helst så skulle det även vara möjligt att arrangera någon trevlig tillställning nu under sommaren.

Om du är intresserad av att hjälpa till på något sätt så får du gärna skicka ett mail till mig :)

Anonym sa...

Victoria:

För mig är det helt glasklart att du fördömer ett Sverige för Svenskarna. Tror säkerligen du i din politiska korrekthet är för ett fritt Palestina, ett Kurdistan osv... Vad är det då som är så himla fel med att som svensk vilja ha ett eget land, att tycka den svenska kulturen är fin och inte vilja blanda upp dem med en massa andra individuellt vackra kulturer.
Jag är inte rasist, tycker absolut inte illa om folk av annan härkomst än mig själv. Jag älskar andra länders kultur, liksom jag älskar den svenska. Därför vill jag inte förstöra dem, de är alla mycket vackra INDIVIDUELLT. Tror många invandrare håller med mig i detta, att den kultur de kommer ifrån inte stämmer överens med kulturen de själva och deras landsmän lever i här i Sverige. Det svenska samhället är uppbyggt på en svensk kultur, ser du inte svårigheterna för en Persisk familj att komma till Sverige och försöka leva enligt sin egen kultur?? De kan behålla de delar av sin kultur som går att anpassa efter de svenska mönster, de delar som inte passar in förväntas de lämna vid gränsen... Den svenska samhället måste anpassa sig efter de kulturer som kommer in, det blir bara en enda röra...
Jag tänker på modell-lera (ta nu inte blandat av färger med rasism, se färgerna som kulturer)
Som barn tyckte jag alltid det var kul från början med modell-leran, när den kom förpackad i olika färger, p åslutet då allt blandats till en gråsvart sörja var det inte lika kul längre och det gick aldrig att dela upp dem igen då man blandat ihop allt!
Det är vad den svenska kulturen är på väg mot... En svart sörja!!