onsdag 24 september 2008

Medial uppmärksamhet på nyheterna.net

Den 16 september ansökte vi om att få komma till tre skolor i Vimmerby kommun för att hålla bokbord och informera om partiets politik. Detta genererade i tisdags till lite medial uppmärksamhet på sidan nyheterna.net

Gör ett nytt försök

Nationaldemokraterna vill sprida sitt budskap på skolor i Vimmerby

HULTSFRED/VIMMERBY Nationaldemokraterna i Vimmerby gör ett nytt försök att få informera om sin politik på tre skolor.

Förra tisdagen, den 16 september, besökte representanter från Nationaldemokraterna Vimmerby gymnasium, Astrid Lindgrens skola samt Vimarskolan i Vimmerby för att överlämna ansökningar om att hålla bokbord och informera om partiets politik. Det är inte första gången som partiet försöker sprida sitt budskap på skolorna.

Redan under hösten 2006 ansökte representanter från nationaldemokraterna om att få komma och informera, men fick då avslag med hänvisning till att deras närvaro skulle störa den allmänna ordningen.

Nationaldemokraterna valde då att anmäla samtliga skolor till Justitieombudsmannen under vintern 2007.

Anmälningarna resulterade dock i avslag eftersom JO ansåg att skolorna inte gjorde något fel när de nekade partiet tillträde till skolorna.

Lika för alla

Men eftersom justitiekanslern Göran Lambertz i våras riktade kritik mot en skola i Köping som förvägrat nationaldemokraterna och dess ungdomsförbund tillträde så har partiet beslutat sig för att lämna in nya ansökningar till skolorna i Vimmerby.

- I ett demokratiskt samhälle torde det vara en rättighet för alla partier att bli behandlade lika, så även i skolan, säger Rasmus Gårdebrink, ordförande för nationaldemokraterna i Vimmerby.

- Att JK nu har riktat kritik mot de skolor som nekat oss tillträde är en seger, inte bara för nationaldemokraterna, utan också för demokratin.

- Nu återstår det bara att de om skolorna tar sitt demokratiska ansvar och behandlar alla lika, oavsett politisk uppfattning. Vi anser att det är upp till eleverna själva att välja sina politiska åsikter, det ska inte skolans rektorer välja åt dem.”

Länk till artikeln finns här

2 kommentarer:

Anonym sa...

Tragiskt att JK ska behöva kopplas in, och desto värre är att trots honom/henne ändå inte (flera av)skolorna följer de grundläggande demokratiska doktrinerna i detta land. Försök att informera även på universitet/högskolor. Många tror kanske att studenterna och doktoranderna är alltför hjärntvättade i detta stadium, men av egen erfarenhet vet jag att de nummer av NI, SD kuriren och Nationellt Motstånd mfl Svenskvänliga medier vilka distributerats ut vid MDH i Eskilstuna/Västerås så har dessa alltigenom mottagit ytterst hjärligt från de studerandes sida.

Tyvärr får man oftare läsa PK "Kåranen" än NI på studentpuben.

MVH Johan

Anonym sa...

Hej Rasmus!

Lite off topic. Hoppas du accepterar/uppskattar länktips på bloggen, alla gör inte detta. Borde kanske frågat först.

http://www.jornmark.se/

Mycket intressant samtidshistoria från Sverige och övriga Europa. Att så mycket övergivits och endast står och förfaller.

http://www.detsannasverige.com/

Sveriges totala förfall!

MVH Johan