söndag 14 september 2008

Jag stötte på en socialdemokrat

I fredags efter träningen stötte jag på den lokala socialdemokraten Kenneth Björklund i omklädningsrummet. Jag passade på att ta till vara på tillfället och frågade han om han fortfarande var med i Socialdemokraterna. Han svarade ja, varpå jag sa att jag tyckte att det var märkligt i och med att hans parti har legat bakom den samhällsutvecklig vi kan se idag.

”Du är ju nynazist” sa han. Chokad som jag blev så frågade jag på vilket sätt jag skulle vara nynazist. Efter en lång tystnad så svarade han att jag i alla fall var främlingsfientlig. Jag fortsatte att undra på vilket sätt jag skulle vara främlingsfientlig. Han svarade att jag var det på grund av att jag delar ut informationsmaterial från partiet. Jag ifrågasatte även detta varpå han fäller uttalandet ”Den diskussionen behöver vi inte ta här.” Jag replikerade med att säga att ”det brukar låta så när argumenten tar slut.” Eller så var Kenneth bara orolig då det fanns folk som lyssnade.

Han gick ut från omklädningsrummet och jag försökte hinna ikapp honom. När jag väl var ikapp så bad jag han att hålla isär ideologierna i fortsättningen och att hans jämförelse är den samma som att jag skulle påstå att alla socialdemokrater skulle vara kommunister.

Trots att Kenneth är en folkvald politiker i Vimmerby kommun så är han uppenbart rädd för att ta en vanlig diskussion men en kommuninvånare.

Detta exempel är dock inget nytt, utan vanligt förekommande. Att försöka diskutera med sådana som Kenneth är som att prata med indoktrinerade nickedockor. Det viktigaste för han är inte att föra en seriös diskussion utan snarare att överbevisa sig själv om att jag verkligen är en hemsk främlingsfientlig nynazist, högerextremist, fascist, rasist, människohatare, barnätare etc. Vilket som stämmer in spelar ingen roll eftersom att i Kennets värld så är jag dem alla, eller han vill snarare att jag skall vara dem alla, då vore hans värld perfekt.

Eftersom att jag själv vet vem jag är och vad jag står för så vet jag att jag inte är något av de ovannämnda. När det blir uppenbart för honom så är det bättre att fly än att illa fäkta.

Det är oroväckande att kommunpolitiker som Kenneth inte kan föra en seriös diskussion. Istället för att bemöta det jag säger så tycks det viktigaste vara att stämpla mig med ord som är tagna ur luften men som sådana som Kenneth sätter in som sanning i sin egen värld.

Jag är nationaldemokrat, men om Kenneth fortfarande betvivlar vad jag är så är han välkommen att ta en diskussion om det.

2 kommentarer:

Rikard sa...

Väldigt träffande skrivet, något som är underförstått är ju att det inte bara stämmer in på denne socialdemokrat utan även på många andra.

Att försöka "tiga ihjäl" debatten och mångkulturen i stort är ju en välkänd taktik bland flera partier (och tom massmedier (!)), en strategi som verkar sprida sig ända ner på medlemsnivå ;)

Anonym sa...

Härligt Herr Gårdebrink!

Jo, jag förstår att du blev chockad över nynazistanklagelsen. Kanske att han kläckte ur sig det i förebyggande syfte för att du inte skulle beröra sossarnas blodröda förflutna:

http://www.sdkuriren.se/skrifter/den_roda_traden.pdf

Självklart ägnar inte genuint nationella sig åt sådant men han ville väl gardera sig helt enkelt. Eller så hade dagens träningspass gått åt pipan och han ville ge igen på första bästa.

Nationalsocialismen är i mångt och mycket identisk med just Socialdemokratin/socialismen/kommunismen, kapitalismen/globalismen, islamismen och delar av sionismen. Den är detta i bemärkelsen att den ochså ständigt är expansiv, auktoritär och totalitär. Som jag ser det är endast en sund nationalism/etnopluralism och därigenom en sann folkgemenskap en garant för att inte maktfullkomliga nötter som Castro, Franco, Mussolini, Stalin, Hitler, Idi Amin och Bush når maktens centrala rum. Hit kan du givetvis även räkna Fredda R och Mona muslim.

Självklart kan man ha invandring men då behöver det främst röra sig om eftertraktad/behövd arbetskraft och/eller genuina skyddsbehövande. Idag har vi varken eller. Minst 8 av tio är anhöriga eller andra typer av lyckosökare, sociala turister enligt GP. Även högre krav behöver ställas på såväl invandrade som infödda.

Hoppas vi får en veckotidning inom kort!

MVH Johan