torsdag 19 april 2012

Anti-rasistiskt homoklotter i Södra Vi

Under påskhelgen så utsattes flera byggnader i Södra Vi, bland annat lågstadieskolan, för omfattande klotter. Klottret signalerar ett tydligt anti-rasistiskt homobudskap. I dag så var jag på plats för att ta mig en närmare titt.

Underligt budskap på en lågstadieskola.

När jag kommer fram till skolan så håller några barn på att sparka boll mot en vägg, en vägg som är nedklottrad med textmotiv som ”Gender is made up”, ”Gay is ok”, ”Gay and proud”. Lågstadieskolan har drabbats värst av klottret som återfinns på flera väggar på skolbyggnaden, men även på idrottshallen och matsalen. Lite överallt så finns bildmotiv med hjärtan i vilka det står ”bög”. Andra textmotiv lyder ”Bög är fint” och ”Be gay and love yourself”.

Slagkraftigt budskap?

Några hundra meter ifrån skolan så har även en mindre byggnad blivit utsatt. På den står det bland annat ”I love HBTQ, Against racism” och ”Homosexual love”.

Anti-rasistiskt homobudskap.

Södra Vi är ett mindre samhälle i Vimmerby kommun. På orten så finns det bara en skola, och det är den utsatta lågstadieskolan. Det är därför anmärkningsvärt att inga åtgärder har vidtagits för att få bort klottret, det går trots allt barn på skolan.

Om det är någon som känner till något om klottret så får ni gärna höra av er med information.

3 kommentarer:

Charlotte sa...

För ett antal år sedan (fyra-fem cirka) blev Hultsfreds lågstadieskola utsatt för klotter angående "patriot.nu" och liknande. Vad anses om detta? Klotter är ju något som kommuner måste betala dyrt för att få bort, pengar som kunde gått till helt andra saker, bättre saker. Är detta mer acceptabelt? Tycker det är viktigt att lägga fram att klotter är oacceptabelt av alla slag, vilket budskap det än har. Det finns många fler sätt att framföra sina åsikter på - som din blogg exempelvis. Den är toppen!

Engelbrekt sa...

Verkar vara 2 olika personer som klottrat, om man tittar på G. Håller med dig Charlotte, klotter är aldrig acceptabelt, oavsett vem som gör det. Lite annorlunda val av "ämne" som klottrats dock. Kan fundera lite över syfte och vad man vill uppnå. Troligen några vänsterorienterade individer. Lärde mig på Ljunghälls att man bör ställa sig frågan, Varför några ggr.

Rasmus Gårdebrink sa...

Till Charlotte

Jag anser att det är fel att klottra på lågstadieskolor och liknande byggnader, oavsett vad klottrets budskap vill förmedla. Det är dock lätt att avfärda klotter som idiotiska gärningar, men jag tycker att vi bör fundera över varför människor väljer att klottra.

Kul att du gillar min blogg :)