söndag 4 mars 2012

Spelning i Rydaholm

Under lördagskvällen den 3 mars så var det åter dags för en spelning i de småländska skogarna. Uppslutningen var något mindre än senast, men musiken var på topp och arrangörsgruppen gjorde en utmärkt insats.

Dagen började med en uppsamling i Vimmerby under tidig eftermiddag. Solen var påtagligt närvarande och efter en inräkning av åtta glada själar så började färden mot Rydaholm, i Värnamo kommun. Stämningen var på topp!

En lyckad kombination av banden Endless Pride och Oidoxie.

Kvällens lokal var en rymlig folkpark som lämpade sig bra för ändamålet, med musikunderhållning i den ena delen och försäljning i den andra. Efter att vi anlänt i skaplig tid så satte jag igång med att plocka i ordning försäljningsbordet, ett försäljningsbord som innehöll litteratur, musik, tidningar och möjligheten att teckna prenumeration på Nationell Idag och Framåt.

Försäljningsbordet med bland annat litteratur och musik.

Moshpit - ett givet köp för den som uppskattar hatecore.

Enkel bloggmarknadsföring.

Innan deltagarna från den officiella samlingsplatsen anlände så fanns det tid att samtala och hälsa på både bekanta och obekanta ansikten. Till och från så repades det från scenen. En scen som denna gång utrustats med både bättre ljud samt rökmaskin som förhöjde känslan. För kvällens musikunderhållning stod Henrik Pihlström, Oidoxie/Endless Pride, PWA och Tors Vrede.

Henrik Pihlström levererade stämningsfull trubadurmusik med betydelsefulla texter.

Kundservice i litteraturdjungeln.

Martin från Midgård försöker sälja Gardets debutalbum.

Ett muntert gäng som hade hittat till Rydaholm.

Henrik Pihlström levererade sin uppskattade trubadurklingande musik med genomtänkta texter. Både äldre och nyare låtar framfördes som inte gjorde någon besviken. Mellan uppträdandena så passade besökarna på att inhandla från försäljningsborden eller mat och dryck från köksluckan.

Sångaren i det tyska bandet Oidoxie var på plats och fick äntra scenen då Frontsoldat tvingades ställa in sin medverkan.

Estländarna i PWA gav järnet på scenen.

PWA levererade en något aggressiv frihetsrock, något som tycktes falla publiken i smaken.

Från början så var det tänkt att bandet Frontsoldat skulle spela under kvällen, detta skedde dock inte då deras medverkan fick ställas in. Bandet ersattes därför av en blandning med bandmedlemmar från det svenska bandet Endless Pride och det tyska Oidoxie. Resultatet blev över förväntan och publiken var inte sena med att visa sin uppskattning då bland annat Landser-covers framfördes.

Kvällens utländska gästband var PWA från Estland, som spelar en något aggressiv frihetsrock. Estländarna gav järnet på scenen, något som smittade av sig på publiken. Sist att äntra scenen var det svenska frihetsrockbandet Tors Vrede, som gjorde ett efterlängtat uppträdande. Bandet levererade bland annat låtar från Budkaveln och covers som Ode to a dying people.

Till mångas glädje så spelade det svenska bandet Tors Vrede.

Det ryktas om att Tors Vredes efterlängtade skivsläpp är närstående.

Enligt arrangörerna så hamnade besöksantalet på cirka 220 personer, något som är en minskning med runt 80 personer sedan förra gången. Givetvis tråkigt, men över 200 personer bör ses som bra. Kvällens minus tillägnas annars de mindre bråken, den dåliga luftkonditioneringen och den bristande matmenyn som innehöll för få valmöjligheter.

Ett par prenumerationer tecknades på Nationell Idag och Framåt.

Det var stundtals svårt att hinna med allt samtidigt, men med hjälpsamma kamrater så löste det sig.

Positivt med kvällen var annars den stora lokalen, ljudet, rökmaskinen, musiken och arrangörsgruppens utmärkta arbete. Som vanligt så är det alltid lika trevligt att träffa bekanta och skapa nya bekantskaper. Försäljningen gick bra, men inte lika bra som senast. Jag hoppas dock att alla blev nöjda med sina inhandlade produkter.

Under månens kalla sken så begav vi oss åter mot Vimmerbytrakten.

1 kommentar:

Anonym sa...

När kommer ni nästa gång??