onsdag 28 mars 2012

Radio Framåt – ny nationalistisk radiokanal

För några dagar sedan så var det premiär för en ny nätradiokanal vid namn Radio Framåt. Bakom kanalen står de tre nationalisterna Dan Eriksson, Jonas Dee Geer och Magnus Söderman. I programmen så varvas allvar med humor och resultatet är slående positivt.

Fram tills i dag så har det släppts två program som vardera är cirka två timmar långa. Framöver så är det tänkt att det skall komma ett nytt program varje vecka. Radio Framåt har även en egen hemsida med bland annat tidigare program och artiklar skrivna av radiopratarna.

Radio Framåt - ny nationalistisk radiokanal.

Jag har lyssnat igenom de släppta programmen, med varierande koncentration bör tilläggas, och min subjektiva slutsats efter detta är att initiativet är mycket positivt. Kanalen erbjuder ett intressant innehåll som presenteras på ett enkelt, men ändå tydligt sätt. Radiopratarna blandar analyser med kommentarer och längre diskussioner kring olika ämnen. Programmen innehåller även musik och en stor mängd humor. Programmen blir således intressanta att lyssna på.

Formatet att sända radio är tacksamt på flera sätt. Inte minst så blir det mer levande och det går att sysselsätta sig med annat samtidigt som man lyssnar till programmen. Under de senaste åren så har det gjorts fler försök att starta radiokanaler, men det har inte riktigt hållit i sig och blivit något långsiktigt.

Förhoppningsvis så kommer Radio Framåt att leverera långt in i framtiden och fungera som ett utmärkt komplement till andra medier som till exempel Nationell Idag, Framåt, bloggar och andra hemsidor.


Länk
Radio Framåt

Inga kommentarer: