fredag 16 mars 2012

Premiärseger för Leksand i Kvalserien

Under torsdagskvällen så besökte jag Örebro för att se kvalseriepremiären mellan Örebro och Leksand. Stämningen var på topp och efter en riktig krigarinsats så lyckades Leksand vinna matchen.

Leksand är ett lag som har legat mig varmt om hjärtat ända sedan jag började förstå vad hockey är. Det är ett tag sedan jag var och tittade på en match senast så det var riktigt kul att komma i väg och se kvalseriepremiären.

Leksand är ett folkkärt lag som har supportrar över hela landet, något som märktes direkt då vi började närma oss arenan. Trots att matchen spelades i Örebro så dröjde det innan vi skymtade några Örebro-supportrar.

Leksands-klacken var stor och hördes mycket under hela matchen. På bilden så syns enbart en del av den.

Leksand gav järnet redan från start och det skulle visa sig vara betydelsefullt. Innan fem minuter hade gått av den första perioden så hade Leksand gjort två mål genom Martin Janolhs och Gabriel Karlsson. Örebro ville dock inte visa sig sämre utan krigade till sig en reducering och även en kvittering innan första perioden var över.

Leksand kontrar.

Stämningen bland de 4 777 åskådarna var riktigt bra. Örebro-klacken hade dock inte en chans mot Leksands dito som höll igång i princip hela matchen igenom. Det kan mycket väl ha varit så att publikstödet fällde avgörandet i matchen.

Efter fyra mål i första perioden så var det upplagt för målkalas, men så blev det inte riktigt. Sex minuter in i andra perioden så lyckades dock Leksand få in ett ledningsmål. Detta skedde i boxplay då Jens Bergenström och Johan Ryno gick mot mål i en kontring. Bergenström la in pucken på mål och returen tog på Rynos skridsko innan den gick i mål. Efter en videogranskning så konstaterade domaren att målet var godkänt.

Leksand i anfallszon.

Det märktes på spelarna att kvalserien hade börjat och att det nu var allvar. Varje närkamp kan vara oerhört betydelsefull och det gäller att ge allt. Detta resulterade i en del bråk och heta känslor.

Spelarna tackar klacken som gjorde ett utmärkt jobb som förmodligen avgjorde matchen.

Tredje perioden slutade mållös, även om det fanns flera heta chanser från båda lagen. I slutet så pressade Örebro på för ett kvitteringsmål, men det kom aldrig. Matchen slutade 2-3 till Leksand som därmed inledde kvalserien på bästa sätt. Det är dock många matcher kvar, men drömmen om ett återtåg till elitserien lever.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ja något Leksand har som ingen annan har är deras klack! Den överträffar allt.

Rasmus Gårdebrink sa...

Till Anonym 1

Det har du helt rätt i :)