fredag 23 november 2012

Nya Tider – ny tidning med siktet inställt på presstöd

I veckan så fick flera tusen personer ett gratis premiärnummer av den nya oberoende tabloidtidningen Nya Tider. Redaktionen består av personer som tidigare var drivande i tidningen Nationell Idag. Nya Tider kommer direkt att ges ut som veckotidning och målet är att nå presstöd inom kort.

Bakom Nya Tider, som drivs av bolaget AlternaMedia, står flera personer som tidigare var drivande i tidningen Nationell Idag. Det var efter en tvist som den tidigare redaktionen valde att lämna Nationell Idag för att i stället satsa på en ny tidning, med ett mer annorlunda fokus. Chefredaktör för Nya Tider är Vavra Suk, som har flera års erfarenhet av att driva alternativa medier med framgång.
Nya Tider kommer inte att mjukstarta, utan kör direkt igång som veckotidning. Målet är att så snart som möjligt nå presstöd för att på så sätt kunna möjliggöra en mer omfattande satsning. Tidningen i sig är på 16 sidor, helt i färg och innehåller diverse intressant läsning. Det första numret går även att läsa som en PDF-version, se länken nedan. Vill du teckna en prenumeration så gör du detta enklast genom tidningens hemsida, eller genom att kontakta mig.

Prenumerationspriserna är enligt följande:
Helår: 545 kronor
Halvår: 285 kronor
Kvartal: 149 kronor

Det går bra för alternativa medier, och detta är något som har varit signifikativt under en längre period. Medan de etablerade medierna tappar så ökar i stället alternativa medier i oförminskad takt, både på nätet och som pappersupplagor. Detta beror förmodligen på att människor i en större utsträckning har börjat tröttna på de etablerade mediernas politiskt korrekta vinkling, en vinkling som många gånger tär på både objektivitet och förtroende.

Om vi tittar till det nationalistiska och invandringskritiska medieutbudet så finns det i dag två nyhetstabloider som utkommer veckovis, detta i form av Nya Tider samt Nationell Idag. Därutöver så utkommer även den mer magasinliknande tidningen Framåt med jämna mellanrum. På nätet så finns det dessutom en uppsjö av nyhetssidor som har börjat få riktigt bra besöksstatistik. Realisten.se har även nyligen inlett en satsning för att få presstöd som elektronisk distribuerad nyhetstidning.  Icke att förglömma är alla bloggar och Radio Framåt som har flera tusentals lyssnare.

Jag tar inte ställning för vilken eller vilka medier som är värda att stödja. Däremot så anser jag att det är glädjande att de alternativa medierna växer, både i storlek och i utbud. Med detta sagt så hoppas jag att du kan finna i alla fall en favorit bland dessa som är värd att stödja.

Länkar

1 kommentar:

Anonym sa...


Jag fick för ett par veckor en annan tidning med NI, den hette typ DSM. Vad tror du om den? Jag upplever den mer analyserande och tidskriftslik än NI. Är den köpvärd tror du?

MVH EW