söndag 29 juli 2012

Grottbesök

I dag så har jag varit på skogsäventyr och besökt Klevbergsgrottan, som ligger i naturreservatet Klevsbergen i södra Kinda kommun. Trakten består av ett högt bergsområde och en gammal orörd skog.

Det blev en snabbvisit bestående av en kortare vandring, ett besök i Klevsbergsgrottan och en fika. För att komma upp till grottan så måste man ta sig upp för stenar och mindre bergssluttningar. Väl uppe i grottan så kan man skåda en vacker skogsutsikt genom träden, som majestätiskt reser sig upp i skyn.
Tyvärr så har någon målat både inne i grottan och vid dess entré. Kanske för att uppmärksamma besökare om att det är grottan. I vilket fall som helst så drar det ned den naturliga känslan. Bortsett från det så är det ett otroligt vacker område med gamla träd, mossor och andra attiraljer som går att likna vid en ”trollskog”.
Alldeles bredvid berget, där grottan finns, ligger en liten göl kallad Skarngölen. Berget sträcker sig 70 meter över den, och 214 meter över havet. Runt om i området frodas flera arter som annars håller på att försvinna från de vanliga skogarna.
Jag kan verkligen rekommendera ett besök vid Klevsbergen. Förhoppningsvis så kommer jag att återvända inom en snar framtid och utforska området mer än denna gång.

Inga kommentarer: