onsdag 14 januari 2009

Israels offensiv i Gaza, bokföring och ett positivt besked

Idag avverkades ytterligare en dag på Israels offensiv i Gaza, en offensiv som nu har pågått i 19 dagar. Israels offensiv skulle enklast kunna förklaras som en massaker och ett brott mot folkrätten. Det är David mot Goliat. På ena sidan står ett rikt Israel med en avancerad krigsmakt som dessutom får uppbackning av USA. På den andra sidan står ett fattigt och värnlöst Palestina.

Under den 19 dagar långa offensiven har 1000 palestinier dödats och 4500 palestinier har skadats av den israeliska krigsmakten. Israels inhumana offensiv bör fördömas av hela omvärlden. Jag tänkte inte skriva mer om Israels offensiv utan uppmanar er istället att läsa en längre artikel om offensiven, skriven av ND´s partiledare Marc Abramsson. Ni kan läsa artikeln här

Idag har jag bland annat gjort bokslut på distriktets bokföring. Något som blev positivt i dubbel bemärkelse. Dels så var bokföringen helt korrekt och dels så var siffrorna positiva. Annars har det varit en hel del samtal och planering idag. Dessutom kom en oerhört glädjande besked idag. Jag skriver mer om det nästa gång, så håll till godo.

Inga kommentarer: