fredag 24 oktober 2008

Så här argumenterar förespråkarna för mångkultur

De senaste dagarna har det hänt en hel del på Vimmerby tidnings debattforum. Det har nämligen blåst upp en debatt om mångkultur, samhället och Nationaldemokraterna.

Så här skriver Martin Henriksson den 17 oktober 2008:

Till alla tvivlare ang. invandrare

"Fan vad jag stör mig på folk som inte förstår att alla är olika! Muslimer har sitt sätt att slakta därför att Koranen säger det, och alla vettiga förstår att Koranen är ledstjärnan i den muslimska tron, och de följer den. Det är lika självklart som att Kristna följer biblen. Eftersom jag anser att de ska få ha sin religon ifred i Sverige så måste de väl få slakta på deras sätt, och vad jag vet så finns det bara ett slakthus som utövar den slakten(Linköping har jag för mig), samma sak med slöjor då såklart. Jag förstår inte varför folk gnäller.
Folk är tjocka och smala, långa och korta, brunetter och blonda. Så har det alltid varit, men nu de senaste åren har det kommit mer invandrare från andra länder, och vi är inte vana vid det. Vi måste börja fortsätta på den ramsan; Folk är tjocka och smala, långa och korta brunetter och blonda, Kristna, Muslimer, Judar, Hinduer, Samer, Svenskar, Norrmän, Amerikanare, Irakier, Kineser, Taiwaneser - alla är vi en enda djurart - MÄNNISKOR!!!

Den politik nationaldemokraterna bedriver ser alla andra än svenskarna som djur som ska skickas tillbaka till buren, medan vi är människorna som får åka och kolla på dom om vi vill se dom igen. Men det de glömmer är att vi också är djur, och alla har rätt att vara där dom vill.

Mångkultur är dessutom nyttigt för Sverige, tänk vad mat, kläder och dylikt vi fått hit till Sverige på grund av invandrare från världens alla hörn. En gång så blev jag och min pappa bjuden på middag hos våra grannar (araber), och det var tamejfan bland det godaste jag har ätit, alla kryddor, mängden olika matsorter. Fantastiskt säger jag!

Jag säger att vi ska sluta upp och gnälla och lära oss själva att integreras med alla invandrare som kommer, vi kan lära oss mycket som vi i Sverige är för jävla dumma att komma på själva.

Peace"

Nedan följer mitt svar till Martin Henriksson som jag skrev den 18 oktober 2008:

RE: Till alla tvivlare ang. invandrare

"Precis, Martin. Jag håller helt och hållet med dig i din första mening i ditt inlägg där du skriver ”Fan vad jag stör mig på folk som inte förstår att alla är olika!” Resten av ditt inlägg är enbart dubbelmoral och jag antar att ännu fler människor börjar tvivla på invandringen och mångkulturen efter att ha läst ditt inlägg.

För det är just olikheterna som gör oss till dem vi är och det är olikheterna som gör oss unika. Än så länge består världen av många olika folk och kulturer. Genom historiens gång har varje folk utvecklat en egen kultur som är anpassad för folkets behov. Vissa inslag är egna tillblivelser medan andra är hämtade från andra kulturer och vissa hämtade influenser har anpassats för att just passa den egna kulturen.

För att ett folk skall ta till sig influenser utifrån så måste det vara sådana som folket och den egna kulturen kan ha nytta av. Inte genom påtvingad mångkultur som söndrar den inhemska kulturen och följer det en massinvandringsström i kulturutbytet så riskerar också ursprungsbefolkningen att tyna.

Alla världens olika folk (etniciteter) och kulturer är unika och värda att bevara. Jag vill se en folklig och kulturell mångfald i världen som sätter värde på och uppskattar människors olikheter.

Tyvärr så finns det olika fenomen i samhället och i världen i stort som vill förhindra denna rika mångfald av folk och kulturer. Exempel på sådana fenomen är folkblandning, integration och mångkultur. I Sveriges riksdag sitter det just nu sju partier som samtliga är för de tre ovannämnda fenomenen som inte accepterar våra olikheter. Det politiska etablissemanget i Sverige gör i dag allt för att tvinga på det svenska folket en mångkultur som vi inte vill ha. Trotts att opinionen visat på ett starkt motstånd mot mångkulturen så har de så kallade folkvalda valt att vända folkviljan ryggen.

Det svenska folket har bara ett hemland och det är Sverige. Precis som alla andra folk är vi unika då det inte finns några som är som oss. Trots detta så ser politikerna inget värde i att bevara det svenska folket eller den svenska kulturen. Istället går ledande politiker ut med uttalanden som spottar på vårt folk och vår kultur. Mona Sahlin har sagt följande ”Jag hatar allt genuint typiskt svenskt”. Fredrik Reinfeldt har sagt ”Ursvenskt är blott barbariet. Resten av utvecklingen har kommit utifrån”. Maud Olofsson har sagt ”Det var faktiskt inte vi svenskar som byggde Sverige. Det var människor som kom utifrån”.

Ser vi också till den politik som dessa för med massinvandring, svenskfientlighet och hets så kan vi konstatera att vi svenskar inte är värda lika mycket som andra folk och kulturer. Det som är unikt med oss och det som vi har utvecklat genom historien betyder inget för våra politiker idag. Vi svenskar räknas inte ens som en folkgrupp i vårt eget land och icke svenskar har den fulla rätten att kränka oss svenskar då vi inte, likt alla andra folkgrupper, skyddas av lagen Hets mot folkgrupp. Vi är helt enkelt mindre värda i vårt eget land.

Trots att du Martin stör dig på människor som inte ser olikheterna så verkar du uppenbart också störa dig på människor som ser olikheterna. Som jag skrev ovan så vill jag bevara olikheterna men du vill uppenbarligen ta bort olikheterna. Du skriver att vi (svenskar) skall ” lära oss själva att integreras med alla invandrare som kommer”. Är inte det som är unikt med oss svenskar och vår kultur värt att bevara som en av världens olikheter? Varför vill du påtvinga det svenska folket en destruktiv mångkultur?

”Mångkultur är dessutom nyttigt för Sverige, tänk vad mat, kläder och dylikt vi fått hit till Sverige på grund av invandrare från världens alla hörn. En gång så blev jag och min pappa bjuden på middag hos våra grannar (araber), och det var tamejfan bland det godaste jag har ätit, alla kryddor, mängden olika matsorter. Fantastiskt säger jag!”

Detta stycke i ditt inlägg var nog det sämsta jag läst. Dina argument för att mångkultur skulle vara nyttigt är att vi får uppleva olika kryddor och maträtter. Har du inga konkreta argument för ditt påstående att mångkultur skulle vara nyttigt? Vi skulle garanterat ha olika kryddor och maträtter i Sverige även om vi inte öppnade upp våra gränser för mångkultur och massinvandring under 70-talet.
Var säger du till alla svenskar som har drabbats av mångkulturen? Säger du att deras smärta är sekundärt och att det primära är att vi har fått in olika sorters kryddor?

Jag tror att de svenskar som har blivit kränkta, särbehandlade, våldtagna, misshandlade och mördade av politikernas mångkultur struntar i dina argument om kryddor och mat. Eller du kanske glömde att mångkulturen har en dyster baksida? Ja menar, du tar enbart upp att mångkultur är nyttigt då vi blir berikade med kryddor och mat. Du kanske rent av förnekar att mångkultur leder till hemska konsekvenser?

”vi kan lära oss mycket som vi i Sverige är för jävla dumma att komma på själva.”

Detta får du gärna ge exempel på. Vad är det för något som vi svenskar är för dumma för att komma på som mångkulturen har skapat och givit oss? Jag vill ha konkreta exempel. Inte att mångkulturen har skapat någon märklig dans eller maträtt. Du kanske syftar på att vi har blivit informerade om halalslakt på ett bättre sätt? Visst, vad dumma vi svenskar är som direkt avlivar våra djur när vi istället kan skära halsen av dem så att djuren dör i sina plågor medan de krälar i sitt eget blod. Fy vad dumma, töntiga och tråkiga vi svenskar är. Eller du kanske syftar på hedersmord, förortssvenska, gruppvåldtäkter?

”Den politik nationaldemokraterna bedriver ser alla andra än svenskarna som djur som ska skickas tillbaka till buren, medan vi är människorna som får åka och kolla på dom om vi vill se dom igen. Men det de glömmer är att vi också är djur, och alla har rätt att vara där dom vill.”

Du bör verkligen läsa på innan du yttrar dig om Nationaldemokraternas politik. Hade du läst på så hade du vetat att det du skriver inte stämmer. Jag antar att det framgår ovan att Nationaldemokraterna inte ser alla som inte är svenskar som djur, utan som människor.
Du skriver att alla skall ha rätten att bo där de vill. Hur hade du tänkt dig att det skulle fungera i realiteten? Har inte vi svenskar några rättigheter enligt dig? Har vi inte några rättigheter att få bo och verka i vårt eget land som ett fritt och självständigt folk?

Jag skyller inte på invandrarna, utan jag ser dem som individer. Vissa är bra andra är mindre bra, precis som vi svenskar. De hör dock inte hemma i Sverige och skall därför inte vara i Sverige. Mångkulturen och massinvandringen har skapats av ansvarslösa beslut och en politisk idioti som har pågått sedan 70-talet. Att skapa mångkultur i ett land och genom olika ideologier sätta folk mot folk är dårskap. Den naturliga gemenskapen i ett land och bland ett folk är folkgemenskap. Genom mångkultur så skapas naturligt konflikter mellan folk och folk eftersom alla folk har olika kulturer och synen på vad som är rätt och fel varierar. Genom kapitalism och socialism skapas motsättningar mellan klasser och numer sätts män mot kvinnor.

Vi är ett folk och den naturliga gemenskapen är som sagt folkgemenskapen. Oavsett klasstillhörighet så kämpar alla för varandra, för sina familjer, för folket och för landet. I en sådan gemenskap har alla rätt till ett arbete så att alla kan försörja sig själva och sina familjer, alla skall ha rätt till bostad, landsbygden skall växa och vara stark, gatorna skall vara trygga och välfärden skall garanteras alla, kvinna som man, rik som fattig, ung som gammal. Det är också ett samhälle utan massinvandring och mångkultur. Det är ett svenskt Sverige!"

Det har nu gått några dagar och jag väntar fortfarande på ett svar.

Länk till VT´s hemsida finns här

4 kommentarer:

Anders sa...

Jag tycker att de åsikter du uttrycker är väldigt svåra att relatera till. Jag saknar lite historia och definitioner från din sida för att förstå vad du menar.

För det första är det svårt att veta vad som definerar en massinvandring i förhållande till en vanlig invandring. Speciellt med tanke på att du hävdar att den började på 70-talet.

Sen är jag också mycket intresserad av att veta när man slutar vara invandrare och istället blir svensk?
Är det andra generationens svenskar? Tredje? Fjärde?
Är jag svensk, som så sent som under 1800-talet har i alla fall en anfader från Belgien?
Eller ska jag skickas tillbaka till Belgien, Holland, Norge, Tyskland och förmodligen några länder till?

Jaja. Jag har massor med fler frågor, men vi kan väl börja där?

Anders sa...

För att använda dina egna ord:

"Det har nu gått några dagar och jag väntar fortfarande på ett svar."

Rasmus Gårdebrink sa...

Till anders

Jag brukar inte vara så snabb med att svara på kommentarer utan svarar när jag får tillräckligt med tid över. Som du ser så har jag inte uppdaterat bloggen så mycket den senaste tiden.

För att definiera en massinvandring så kan vi titta på Sverige som ett bra exempel då vi tar emot allt för många invandrare speciellt i förhållande till vår folkmängd. Därför är invandringen massiv. År 2006 invandrade nästan 100 000 människor till Sverige och det anser jag vara ett fenomen som går att kalla för massinvandring. Jämför vi med tidigare siffror så kan vi konstatera att invandringen numer är massiv, alltså att det är större än tidigare.

Visst har vi alltid haft en viss invandring och inflyttning. Det jag menade var att det var på 60-70 talet som invandringen började öka hela vägen till där vi är idag, dock med några undantag.

Enligt mig så kan du inte bli svensk genom att bara flytta till Sverige. Flyttar du tex. från Tyskland till Sverige så är du inte svensk bara för att du flyttar hit, utan då är du tysk. Sedan kan du som tysk, till att börja med, bli kulturellt svensk. Sedan om du väljer att bo kvar i Sverige så tar det naturligtvis olika lång tid för olika individer att försöka assimilera sig i det svenska samhället.

Kolla gärna länken nedan. Den kanske kan vara intressant för dig.

http://www.nd.se/faq/fraga.asp?fragaID=48

Jussi sa...

Jag kan relatera till Rasmus åsikter.
Jag är en andra-generations-invandrare i Sverige.
Mina föräldrar kom till Sverige i mitten på 60-talet.
Dåligt med jobb i Finland.
Jag är född och uppvuxen i Sverige, men Svensk är jag inte. Och kan inte bli det heller.