lördag 4 oktober 2008

ND deltog i tv-debatt

Under torsdagen den 2 oktober deltog Nationaldemokraternas partiledare Marc Abramsson i programmet Skolfront som sändes kl 19:30 i Svt 2. Ämnet som skulle debatteras var huruvida Nationaldemokraterna skulle få rätten att informera om sin politik i landets skolor, en rätt som är självklar för andra partier.

Att programmet skulle vara vinklat och att programledarna skulle göra allt för att smutskasta ND var väntat. I inledningen visades ett oerhört vinklat inslag där tittarna skulle få en bild av vilka ND var. I inslaget fick Anna-Lena Lodenius, som skulle föreställa en oberoende expert, uttala sig om ND. Lodenius är känd för att vara expert på att tycka illa om nationalism, något som Marc också påpekade i debatten. Hon sparade inte på orden utan påstod att ND är ett rasistiskt och odemokratiskt parti.

Under programmet visades även ett inslag från en av ND´s skolaktioner i Södertälje. Istället för att visa skolaktionen ur en objektiv synvinkel så hade de mest negativa bitarna klippts ihop. De delar som visade positiva elever hade helt enkelt klippts bort. Vilseledande eller objektiv journalistik?

Som debattmotståndare stod SSU´s ordförande Jutte Guteland som menade att ND inte skulle få komma in på skolorna eftersom att hon ansåg att ND var ett odemokratiskt parti som kunde kränka eleverna. Hon uppmande även landets rektorer att bryta mot JK´s beslut.

Marc Abramsson menade dock att alla partier borde få samma rättigheter att besöka skolorna. Lever vi i en demokrati så bör det vara en självklarhet att alla partier skall behandlas lika.

Guteland som skulle representera den goda demokratin står alltså och säger att enbart vissa politiska åsikter skall vara godkända på skolorna. Abramsson som skulle representera den onda rasistiska odemokraten menar istället att alla åsikter bör vara tillåtna i skolan. Medan Guteland attackerar och vill inskränka i yttrandefriheten så står Abramsson upp och försvarar yttrandefriheten. Vem är det egentligen som är odemokrat? Avgör själv.

Det blir väldigt pinsamt när sådana som Guteland pratar om vikten av demokrati och yttrandefrihet när hon samtidigt vill stänga ute vissa åsikter. För mig är det självklart att yttrandefriheten skall vara stark i en demokrati. Finns inte yttrandefriheten så finns inte demokratin. För mig innebär en demokratisk yttrandefrihet att alla skall få komma till tals.

Det är också oerhört pinsamt att höra Guteland stämpla ND som ett odemokratiskt parti när ND i själva verket är mer demokratiska än Socialdemokraterna. I en demokrati bör det vara en rättighet för alla att få komma till tals, men Gutelands uttalande får mig att direkt tänka på Sovjet-diktaturer där enbart vissa åsikter var godkända.

Socialdemokraterna har tidigare visat hur de vill att skolan skall verka då elever med så kallade främlingsfientliga åsikter automatiskt skall få underkänt i samhällskunskap då de inte delar den Socialdemokratiska värdegrunden. En värdegrund som skall indoktrineras in i elevernas hjärnor så att de sedan skall vara fullärda valboskap när det är dags att rösta. När jag gick ut gymnasiet var jag nöjd med mina betyg. Dock så hade jag ett ig, kan ni gissa i vilket ämne?

Hela det demokratiska systemet i Sverige är uppbyggt på pinsamheter. Inte så konstigt kanske, då det är uppbyggt av sådana som Jutte Guteland och Mona Sahlin. När de säger att de försvarar demokrati och yttrandefrihet så är det enbart pinsamma lögner. När de säger att ND är ett odemokratiskt parti så är det enbart pinsamma lögner då de är rädda för att deras falska korthus skall blåsa omkull av nationaldemokratiska vindar. Nationaldemokratiska vindar som just nu sveper över Sverige med en väldig kraft.

För er som missade programmet så kan ni se det här (Klicka er fram till Skolfront ht 08)
Det går även i repris tisdagen den 7 oktober kl 09:30 i Svt 1
Efter programmet kunde tittarna ställa frågor till programledarna. Dessa kan ni läsa här

För demokrati och yttrandefrihet!

Inga kommentarer: