tisdag 14 oktober 2008

Höstmarknad i Vimmerby

Under lördagen den 11 oktober deltog Nationaldemokraterna på Vimmerby marknad för tredje gången och denna gång var det höstmarknad. När vi väl kom fram till den plats där vi skulle vara så upptäckte vi till vår förvåning att platsen var upptagen. Efter samtal med marknadsföreståndaren erbjöds vi en ny plats. Denna plats var dock i utkanten av marknaden och accepterades därför inte. Till slut fick vi en plats precis framför turistbyrån.

Partytältet restes och borden började skruvas ihop. På det ena bordet placerades kaffe, en cd-spelare som spelade Sverigevänlig musik i form av bland annat Ferox och Hel samt informationsmaterial i form av flygblad, broschyrer och multimedia cd-skivor. På det andra bordet placerades produkter som skulle saluföras under dagen och det var allt ifrån cd-skivor, litteratur och almanackor.


Gatorna började fyllas med folk och när allt var på sin plats ställde aktivister upp sig för att sprida tidningen Nationell Idag till marknadsbesökarna. Totalt delades lite mer än 300 tidningar ut under dagen. Reaktionerna från människorna var mycket bra och många passade på att stanna och titta på våra bord eller helt enkelt ta en kopp kaffe, prata politik och köpa något ur vårt medtagna sortiment.

Runt middagstid kom även partiledare Marc Abramsson med familj på besök till Vimmerby. Abramsson passade på att prata med vimmerbybor och en och annan lokalpolitiker.

Efter omkring fyra timmar packade aktivisterna ihop för att slutligen gå en runda runt marknadsområdet och äta lunch. Dagen kan summeras som riktigt lyckad.

Ett längre reportage från marknaden kan du läsa här

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det låter som en lyckad aktion trots den tråkiga inledningen. Skönt med höst faktiskt.

MVH Johan

Anonym sa...

Riktigt bra jobbat!

Mvh, Henrik