onsdag 6 augusti 2008

Vad är det som är plastigt, fult och finns överallt?

För en tid sedan började den så kallade Foppatoffeln att göra entré på de svenska skohyllorna…och på människors fötter. Det nya inslaget skulle visa sig bli ett riktigt populärt val när det gäller människors val av fotbeklädnad. Oavsett vart jag befinner mig känns det hela tiden som att jag är omringad av dessa fula plasttofflor.

Det stannar dock inte enbart vid plasttofflor i mängder av olika former och nyanser. Till Foppatofflorna finns även ett tillbehör som kallas Jibbitz. Ett tillbehör som förstärker min avsky mot den fula plasttoffeln då Jibbitz är små plastbitar som finns i olika former och färger som skall fungera som smycken till tofflorna.

Foppatofflorna har även försämrat människors känsla för god smak då många ser dem som en universalsko som kan matchas till vilket klädval som helst. Människor bär Foppatofflorna på stranden iklädda badbyxor, dem bär tofflorna i staden och i mataffären samtidigt som dem bär jeans och chinos. Jag har sett människor sitta på uteserveringar klädda i tofflorna och jag har även sett människor bära dem till mjukisbyxor. Inte nog med det, det tyckt även pågå en hemlig tävling som går ut på att matcha tofflorna med strumpor av fel färg. Det tycks inte finnas någon hejd på dårskapet.

Vill du vara moderiktig inför hösten så gör du bäst i att skippa Foppatofflorna.

Tre tips för att motverka Foppatoffelns utbredning

1. Var stolt. Bevisa att du är en självständig människa som har tillräckligt med stolthet i kroppen för att avstå Foppatofflorna.

2. Var ärlig. Tala om för din omgivning hur hemska Foppatofflorna egentligen är.

3. Var miljövänlig. Tänk på att Foppatofflorna är tillverkade i plast och skall därmed sorteras som plast när du slänger dem. (Det finns nämligen ingen speciell sorteringscontainer enbart för Foppatofflor ännu.)

3 kommentarer:

Anonym sa...

Håller med dig, Foppatofflorna är hemska!

Anonym sa...

Inte ens de mest rabiata sko- och fotfetischisterna kan väl på allvar attraheras av dessa plast krokodiler?

Genuint svensktillverkade träskor funkar däremot i alla lägen och i alla väder (bortsett från Maran förstås), och de håller även betydligt bättre kvalitet än foppadilerna.

Här är en brud som ochså dissar dessa fotkådisar:

http://sakine.blogspot.com/2007/07/i-hate-crocs.html

MVH Johan

Anonym sa...

Det är inte ofta jag skulle kunna tänka mig att gå på samma linje som en nationaldemokrat, men jag förvånas över mig själv ibland. När det gäler foppatoffeln delar vi helt åsikt.

God dag önskar HerrE