fredag 29 augusti 2014

Stefan Jacobsson talade i Oskarshamn

Under torsdagen besöktes Oskarshamn av Stefan Jacobsson, partiledare för Svenskarnas parti, i samband med partiets torgmötesturné. Han talade bland annat om EU-medlemskapet, det ekonomiska systemet och invandringspolitiken.

Platsen för torgmötet var Lilla torget i centrala Oskarshamn, dit ett par hundra personer hade sökt sig. Jacobsson inledde klockan 18 och bjöd på ett intressant tal. Han berättade om läget i Sverige, med fokus på invandringsfrågan och menade att det i dag förs en ohållbar politik som måste förändras. Han talade även om det ekonomiska systemet och kritiserade dagens penningpolitik. EU-medlemskapet kritiserades också i starka ordalag av Jacobsson, något som frambringade flera applåder runtom på torget.

En grupp, som uppenbarligen hatar yttrandefriheten, försökte att störa Jacobssons tal genom att skrika och föra oväsen. Detta lyckades dock inte, utan gruppen framstod mer som en bortskämd pöbel utan politisk kunskap. Efter att Jacobsson avslutat sitt tal så möttes han av spridda applåder och ett flertal kom fram för att byta några ord med nationalisterna.
Jacobsson inledde, tillsammans med en mindre funktionärsgrupp, en torgmötesturné den 23 augusti. Sedan dess har många städer besökts runtom i landet. Turnén kommer att avslutas med en demonstration i Stockholm lördagen den 30 augusti.

Länk
Svenskarnas parti - Nu är det nog! (information om lördagens demonstration)

Inga kommentarer: