söndag 8 juni 2014

Nordisk Vision på Öland

Årets upplaga av det gemytliga sommarlägret Nordisk Vision utspelade sig på ett soligt Öland och tog fart på Sveriges nationaldag. Detta var lägrets fjärde upplaga som samlade ett 100-tal nationalister för gemenskap och utveckling.

Efter en passage genom Smålands vackra natur så väntade en färd över bron, med fina vyer av sjöfåglar och ett vackert speglande Östersjön. Det var en riktigt fin dag och väl på Öland så uppenbarade sig väderkvarn efter väderkvarn, blandat med säregna stenmurar och loppis-skyltar.

Väl framme vid lägerplatsen, med en bygdegårdsliknande lokal som centrum, så var förberedelserna i full gång. Tält var resta, mat höll på att tillagas och hoppborgen var redan intagen av glada barn. Efter några rundor av prat och hälsande så var det dags för lägret att ta sin början mitt på dagen med en gemensam lunch.
Schemat fortsatte med tipspromenad för både barn och vuxna. Då det var den 6 juni, alltså Sveriges nationaldag så hissades den svenska flaggan upp i den blå skyn på ett högtidligt sätt, samtidigt som deltagarna sjöng nationalsången.
Stefan Jacobsson, partiledare för Svenskarnas Parti, berättade om syftet med lägret och vad som skulle komma att hända under helgen. Björn Björkqvist höll, i vanlig ordning, ett humoristiskt tal som fick deltagarna att utbrista i skratt ett flertal gånger.
På eftermiddagen så serverades läckra jordgubbstårtor, något som tycktes vara mycket uppskattat. Jag kan även tillägga att tårtorna var mycket välsmakande. Som avslutning på lägrets första dag så bjöd en lokal trubadur på trevlig musikalisk underhållning, med både covers och egenskrivna låtar.
Sommarlägret lockade sammanlagt runt 100-talet deltagare. Det var kul att se så många barn på plats, både större och mindre sådana. Inne i bygdegården så salufördes litteratur, musik och kläder av webbutikerna Nordic Attitude och Arminius. På kvällen så var det dags att åka tillbaka till fastlandet och lämna Nordisk Vision för detta år. Om du vill läsa om vad som händer under de andra dagarna så rekommenderar jag länken nedan.

Relaterat

Besök på Nordisk Vision 2012
Länk

SvP - Nordisk Vision 2014

Inga kommentarer: