måndag 5 maj 2014

Jimmie Åkesson besökte Vimmerby

Inför EU-valet så bedriver SD en intensiv torgmötesturné, en turné som landade i Vimmerby i början av maj. Det hela blev en lugn tillställning, dock så valde kommunen att gå ned i sandlådan.

Sverigedemokraterna hoppas på framgångar i årets val till Europaparlamentet. Som ett led i detta så bedriver partiet en stor mötesturné, som nu har kommit till Småland och Vimmerby.

Detta var första gången som SD:s partiledare Jimmie Åkesson gjorde ett officiellt besök i Vimmerby. Talade gjorde också partiets toppkandidat i valet, Kristina Winberg. Talen fokuserade primärt på partiets EU-politik, en politik som i grunden är negativt inställd till EU. Utöver sakpolitik så framfördes budskapet att partiet vill omförhandla Sveriges EU-medlemskap.

Torget i Vimmerby var folktätt. Många hade kommit för att lyssna till SD:s idéer, men det fanns även en grupp som genomförde en protest emot partiet. Denna grupp bestod mest av vänsterpolitiker och främlingar. Några höll upp plakat varpå det gick att läsa fraser som "Jajja jalla, ett Sverige för alla!" och "Nej till rasism".
Inför SD´s besök så valde kommunen att ta ett stort steg ned i sandlådan genom att sätta upp plakat på kommunens välkomstskyltar. På dessa stod det "Vimmerby för mångfald". Själv så har jag inte sett några sådana plakat, kanske är det någon som har tagit bort dem som en protest emot att vissa kommunpolitiker tror sig kunna vara en megafon för kommunen som helhet och dess invånare. Ett pinsamt tilltag som knappast är demokratiskt värdigt.

Själva torgmötet kunde genomföras utan problem. Det var endast vid något tillfälle som några så kallade motdemonstranter yppade några korta och intetsägande ramsor. Efter torgmötet så var det många som valde att hälsa på Åkesson och samtidigt byta några ord.

1 kommentar:

Anonym sa...

Det lär bli stökigare om drygt en månad.