söndag 4 maj 2014

Många nationalister tågade genom Jönköping

Runt 250 nationalister tågade genom Jönköping på 1 maj under parollen ”Ett fritt Sverige – nu sopar vi bort EU-byråkraterna”. Trots bombhot och en svenskhatande pöbel så genomfördes demonstrationen med lyckat resultat.

Precis som förra året så förlade Svenskarnas Parti sin 1 maj-demonstration till den småländska staden Jönköping. De samlade hälsades välkomna av en strålande vårsol som värmde välbehövligt under hela dagen. Dagens konferencier tillika en gammal vän, Daniel Spansk, hälsade alla välkomna och berättade om dagens upplägg strax innan avmarsch.

Som en protest emot EU, så lades en EU-flagga framför tåget som samtliga deltagare trampade på i marschens inledning. Tåget gick sedan genom delar av Jönköping, för att sedan återkomma till startpunkten.  Tal framfördes av min gamla vän Jörgen Kromann och Anna Jonsson. Avslutade gjorde SvP:s partiledare Stefan Jacobsson. Han hade bjudit in Mona Sahlin till en debatt, men eftersom att hon inte vågade komma så hade han tagit med en papperskopia av henne – något som frambringade många skratt.

Som avslutning så brändes en EU-flagga, en symbolhandling som tydligt visar att svensk nationalism avskyr det horribla som unionen och dess verksamhet representerar.

 

Relaterat
Nationalistisk 1 maj-demonstration i Jönköping
Väl genomförd 1 maj-demonstration i Eskilstuna
Mitt tal från 1 maj i Ekilstuna

Länk
Realisten: 250 nationalister tågade genom Jönköping

Inga kommentarer: