tisdag 7 juni 2011

Nationaldagsfirande i Södertälje

I Stadsparken i centrala Södertälje arrangerade Nationaldemokraterna ett svenskt nationaldagsfirande i form av en mindre familjefestival. Till skillnad från etablissemangets arrangemang så lös de medvetna mångkulturella inslagen med sin frånvaro.

Vädret var strålande under hela dagen och alla som besökte arrangemanget erbjöds en rad aktiviteter, oavsett ålder. De mindre barnen kunde hoppa i hoppborgen, göra en ansiktsmålning eller ta en ridtur på ponnyn. För de äldre fanns det gladiatorspel och slag med slägga.

Många, stora som små, provade på gladiatorspelet som stundtals bjöd på tuffa kamper.

Hoppborgen var populär bland de mindre nationaldagsfirarna.

Under dagen så framfördes även sång och flera tal. Främst av svenska representanter men även av två britter från British National Party. Den som ville prova sin allmänbildning kunde gå tipspromenaden. På plats fanns även grill, glassbar och olika försäljningsbord.

Tillställningen var öppen för allmänheten och därför var det svårt att uppskatta besöksantalet. Hur som helst så var det många Södertäljebor som tittade förbi, både svenskar och icke-svenskar. Nationaldagsfirandet avslutades med att samtliga sjöng Sveriges nationalsång.

Rikard och jag säljer skivor från den lokala butiken.

En del av området där Nationaldagen firades.

Det var ett riktigt trevligt nationaldagsfirande tillsammans med både nya och gamla kamrater. Det värmer verkligen i hjärtat att se så många svenskar i alla åldrar som umgås för att minnas forna hjältars heroism, hjältar som offrade sig själva för kommande generationer. Att fira det gemensamma ursprunget och allt som för oss samman som folk. Det är precis detta som kampen handlar om. Att leva som folk och att säkra vårt folks fortlevnad i landområdet som vi kallar Sverige, vårt hem på jorden.


Länkar

Soligt och välbesökt nationaldagsfirande med ND

Inga kommentarer: