tisdag 17 november 2009

Tänd facklan du stolta svensk

Inom kort kommer två stora nationalistiska arrangemang att utspela sig i Sverige. Först ut är högtidlighållandet av Karl XII och hans karoliner den 30 november, följt av manifestationen mot svenskfientligheten i Salem den 12 december.

Båda dessa arrangemang är viktiga ur olika perspektiv och det viktigaste du kan göra vid dessa två tillfällen är att sluta upp för att visa att du bryr dig.

Människor som offrar sig för sitt folk och land genom att skänka tapperhet, mod och kärlek kommer alltid att hedras för sin storhet. Människor som går i döden för sina visioner likaså. Karl XII drog ut i strid tillsammans med sina karoliner för att försvara familj, folk och fädernesland. De lämnade allt de älskade bakom sig för att kämpa mot den fara som hotade deras kärlek på jorden. Med beslutsamhet gick de ut med vetskapen om att detta skulle kunna bli det sista de gjorde.

Den 30 november år 1718 stupade Karl XII efter att ha utkämpat strider tillsammans med sina karoliner i åratal. Många söners blod hade runnit och kungens stupande var en stor förlust för landet. Karl XII, som i mångt och mycket symboliserade tapperheten i mänsklig gestalt, lämnade efter sig ett minne av en kung som stred tillsammans med sina mannar med ära och mod. Han var varken en översittare eller ynkrygg, utan delade livets öde tillsammans med sina soldater.

Karl XII och hans karoliner var människor som skänkte tapperhet, mod och kärlek, de var män som satte livet på spel för att göra rätt, att försvara familj, folk och fädernesland. Deras uppoffringar och mod skall därför hedras i all evighet. Visa att du är svensk, visa att du har mod och styrka i dina ådror. ”Nu är det tid att fäkta, icke att prata”, följ Karl XII´s devis och slut därför upp i Nationaldemokraternas högtidlighållande den 30 november i huvudstaden.

Några dagar senare, närmare bestämt den 12 december, är det åter igen dags för Salemmanifestationen. Årets manifestation är den tionde i ordningen av protester mot det svenskfientliga våldet som blir allt mer påtagligt i det mångkulturella Sverige. Manifestationen är vacker och kraftfull. Ett myller av facklor lyser upp decembermörkret och för dig som för första gången kommer att delta så kommer det bli ett minne för livet.

Det är i år nio år sedan den 17 årige pojken Daniel Wretström mördades av politikernas mångkultur. Sedan dess har svenskar samlats varje år i Salem för att gemensamt protestera mot det hat som riktas mot oss svenskar. Manifestationen är viktig och så länge som vi svenskar blir förtryckta i vårt eget land så fyller den en viktig funktion. Genom att så många svenskar samlas för att, år efter år, protestera mot svenskfientligheten skickar vi en signal till etablissemanget om att det fortfarande finns stolta svenskar som likt Karl XII och hans karoliner älskar familj, folk och fädernesland.

Att följa sitt kall och gå rakryggad genom livet i en hård och grym värld är för många otänkbart, men de som mäktar göra detta skall ihågkommas, som föredömen, som vardagliga hjältar.

Tänd facklan du stolta svensk. Hedra de fallna och protestera mot hat och förtryck. Längst upp i nord bland snö och kyla ekar ett kall. Ett kall som genom granskogar, över berg och ned för dalar värmer ditt hjärta. Svensk, fatta mod, gör rätt och räds intet!

Här hittar du mer info om 30 november och här om Salemmanifestationen

Vi ses under facklorna!

6 kommentarer:

Mattias sa...

Har aldrig förstått nationalisters vurmande för Karl XII, han körde ju vårt land i botten och fallet som stormakt började med honom.

Den 30e ska jag istället se Mars Volta lira på Cirkus, två killar från Puerto Rico med flera latinos från USA. Ett exempel på hur "mångkultur" har skakat nytt liv i den så trötta och konservativa hårdrocksgenren.

Rasmus Gårdebrink sa...

Till Mattias

Med tanke på att du uppenbarligen har bristande kännedom om vår historia, så är det föga förvånande att du inte förstår varför vi nationalister hedrar Karl XII och hans karoliner.

Karl XII blev som tonåring Sveriges kung år 1697 och ärvde ett stort område att försvara. År 1700 inleddes det stora nordiska kriget då främst Danmark, Polen och Ryssland bildade en allians för att gå i krig mot Sverige.

Karl XII och hans karoliner drog ut för att försvara sig mot angriparna och gjorde detta mycket framgångsrikt. Du kanske känner till slaget vid Narva, där svenskarna med en arme bestående av drygt 10 000 utsvultna soldater besegrade ryssarna som hade en arme på omkring 40 000 soldater. Efter detta spirade modet i kungens blå gossar som fortsatte att värja sig mot fienden. Eter flera följande slag kom Karl XII åter till Sverige och började anfallet mot Norge. Karl XII stupade som bekant i Norge den 30 november år 1718.

Anledningen till att vi nationalister hedrar Karl XII beror på många olika faktorer. Främst beror det på att han gjorde enorma uppoffringar och fyllde sina karoliner med mod så att Sverige kunde försvaras. Hade inte Karl XII tagit sig an plikten att försvara landet så hade vi förmodligen inte haft något Sverige kvar i dag, men det betyder kanske inget för en sådan mångkulturalist som du?

Mattias sa...

Historia är ju som bekant ett ganska subjektivt ämne. Karl XII liksom många av våra kungar tvångsrekryterade män från hem och gårdar med misär och fattigdom för fru och barn som blev lämnade kvar hemma. Tror inte det var särskilt många av bondpojkarna som såg någon mening att kriga långt bort.

Efter Narva gick det ju inte så särledes bra för Kalle, han körde ju tämligen slut på sina män och när de kom till Norge var det inte så mycket kvar av den stolta armén.

Och vad gäller Sverige som nationalstat så har jag mycket riktigt ingen som helst plikt i att försvara det eftersom nationalstaten är något som tvingats på oss av maktgalna kungar. Själv lyder jag bara under en kung och det är kungars kung. Han som har fått makten från sin Fader i himlen och därmed faller alla andra maktambitioner platt till marken.

Har du förresten hört Mars Volta? Grym musik! :-)

Rasmus Gårdebrink sa...

Jag är ingen krigsromantiker på något sätt, utan önskar en god värld av fred. Hade svenskarna passivt tittat på när fienden erövrade Sverige på 1700-talet så hade vi haft varken frihet eller ett självständigt hem för vårt folk. Krig medför lidande för många parter, men jag högaktar dem som försvarade Sverige tillsammans med Karl XII.

Efter segern vid Narva gick det fortsatt bra och Karl XII vann liknande segrar, trots stort numerärt underläge, vid både Düna, Kliszów och Holowczyn. Där emellan kom några mindre segrar. Därefter började det dock svikta. Angående Norge så misslyckades det på grund av att Karl XII avled och fälttåget därmed avbröts.

Ärligt talat så håller jag med dig till viss del, men av andra orsaker. Jag skulle aldrig slåss för dagens regering, då den står för allt som jag inte står för. Däremot skulle jag inte tveka att försvara min frihet och svenska traditionella intressen.

Beträffande din Gudstro så är det märkligt att ”kungars kung” tillåter allt ont som sker i världen, men tanke på den makt han verkar besitta enligt dig.

Att människor från olika kulturer kan göra musik tillsammans är inget konstigt, men att bara därför dra slutsatsen att mångkultur som samhälls- och världssystem skulle fungera tyder på okunnighet.

Jag lyssnade på en låt som heter The widow. Det var inte värdelöst, men inte vidare bra heller. Bara för att jag anser att ett mångkulturellt eller mångetniskt samhälle inte fungerar så betyder inte det att jag avskyr saker som kommer utifrån, det hoppas jag att du förstår.

Anonym sa...

Jag förstår vad du menar, själv har jag Ghandi och Martin Luther King som politiska förebilder. De lyckades förändra orättvisor och förtryck genom icke-våld något som jag tror är den enda långsiktiga vägen då man får förtryckaren att inse sina fel.

Hoppas du får en bra dag i Stockholm och att ni slipper allehanda våldsromantiker från extremvänstern. Vad gäller kungars kung blir det lite långt att gå in på här men en ledtråd är den fria viljan.

Mvh
Mattias
p.s. förlåt om jag på något sätt har låtit dryg eller respektlös, Internet är egentligen ett värdelöst sätt att diskutera viktiga frågor. d.s.

Rasmus Gårdebrink sa...

Jag håller med dig om att det finns bättre platser att diskutera dessa frågor på. Jag föreslår att vi tar en fika någon dag.

Hör av dig till rasmus-blogg@hotmail.com