fredag 28 augusti 2009

På fotboll i Borås, Elfsborg – Lazio

Under gårdagen besökte jag Borås tillsammans med ett par vänner för att titta på fotboll. Det var inte vilken match som helst utan en Europa League-match mellan Elfsborg och Lazio. Med platser precis bredvid Lazioklacken var stämningen på topp. Sångerna och ramsorna avlöste varandra i en nära inpå fullsatt arena.


Det är inte varje dag jag är och tittar på fotboll, men när väl Lazio kommer på besök så var det nästan ett måste att åka och titta. Detta var returmatchen och i första matchen, som spelades i Italien, vann Lazio med 3-0. Elfsborg var därför tvungna att vinna matchen med flera mål.


Första halvlek blev mållös, men chanserna uteblev inte. Lazio hade bland annat en nick i ribban. Andra halvlek blev desto mer spännande. Elfsborg tryckte på och hade flera heta chanser, men Lazios målvakt stod i vägen och gjorde bland annat en mirakulös räddning. Elfsborgs tempoökning gav dock resultat 20 minuter från slutet då en nick resulterade i 1-0.


I slutet av matchen hettade det till då en Laziospelare kapade en Elfsborgsspelare. Några spelare hamnade i bråk och ett gult- och ett rött kort delades ut. Laziosupportrarna tände, i samband med bråket, en bengalisk eld som slängdes ut nedanför läktaren.


Elfsborg lyckades inte få in flera bollar och matchen slutade 1-0 till Elfsborg som därmed blev utslagna ur Europa League.

Kvällen kan summeras som en toppenkväll!

1 kommentar:

Anonym sa...

Det ser ju riktigt kul ut med den där bengaliska elden :) Hälsningar Christoffer Thunberg