fredag 4 september 2009

Nationell Idag nu som veckotidning

Efter flera års hårt arbete har vi lyckats med något som många trodde var omöjligt, nämligen att göra Nationell Idag till en veckotidning. Under sommaren kunde värvningskampanjen, som gick ut på att värva 2000 nya prenumeranter till tidningen, avslutas. Det har tagit tid och det har varit jobbigt men det har varit mödan värd och nu står tidningen på tröskeln till presstöd. Alla krav är uppnådda och det enda som återstår i dagsläget är en prövotid på sex månader.

Många är de som har tvivlat på vår förmåga att lyckas med tidningsprojektet. En viss förståelse för deras tvivel kan jag ha, men att tvivla och inte våga satsa leder vare sig till framgångar eller segrar. Vår satsning har visat sig vara framgångsrik och egna medier, som i detta fall en veckotidning, betyder väldigt mycket för oss som politisk rörelse.

Med tanke på att etablissemangets vurmande om demokrati och yttrandefrihet inte gäller nationalister i lika stor utsträckning som för alla andra så är det av stor betydelse att vi skapar våra egna medier. Utan egna medier står vi handfallna då vi varken kan beskriva samhällets tillstånd ur vår egen synvinkel, försvara oss mot påhopp eller beskriva våra åtgärder för ett bättre samhälle.

Det finns helt klart en efterfrågan och en stark vilja att skapa en nationalistisk veckotidning med presstöd. Kampanjen har engagerat, inspirerat och öppnat många stängda ögon. Ett viktigt mål för Nationaldemokraterna är att skapa en folkrörelse och detta är något som har illustrerats i och med kampanjen. Människor från alla möjliga håll har bidragit och dragit sitt strå till stacken, en stack som idag har resulterat i Sveriges första nationalistiska veckotidning i modern tid.

Vi har bevisat att vi är att räkna med och våra framgångar har lett till ringar på vattnet i de etablerade medierna. De räds en tidning som Nationell Idag just för att vi demaskerar deras lögner och skriver om sådant som de själva soppar under mattan.

Det är inte speciellt förvånande när vissa proffstyckare går ut i media och kräver att inget presstöd skall tilldelas oss för att vi är ”extrema” eller ”tycker fel”. Genom deras förljugna ord och tomma floskler bevisar de att demokratin och yttrandefriheten inte har något värde så länge det inte gynnar deras egna intressen. Det skall därför bli intressant att se hur staten agerar om ett halvår då det är dags att betala ut presstödet till oss.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Fantastiskt!

Perfekt att presstödet kommer en tid innan de allmänna valen. Detta möjligör ju för de direkt ND anslutna att kunna koncentrera sig helt och hållet på valen.

Ett tips!

Så fort ni erhåller presstöd kör en ny värvningskampanj då kassan är välfylld. Varför? Jo, därför att då ser folk att allt är möjligt och vågar satsa. Precis som du skriver rörande tvivel. Många sympatiserar starkt med innehållet i NI och därigenom indirekt med ND men vågar inte ta steget fullt ut innan de ser om det verkligen är möjligt. Man vågar inte donera, skriva, prenumerera eller köpa aktier osv innan man ser att det ger resultat. Detta är mänskligt men tragiskt. Lika inom politiken, ta BNP exempelvis. Så fort någon/några visat det så erhåller man en "ketchup efftekt".

Lycka till!

/Medieforskare med nationellt sinne

Anonym sa...

En ny nationell tidning sitter inte fel, hatar dagens massmedia läser eller tittar knappt på nåt från dem längre.
/Christoffer

Fredrik sa...

Mycket bra jobbat att komma upp i veckoutgivning så snabbt!

Rasmus Gårdebrink sa...

Till Anonym

Tack för dina åsikter i frågan. Angående tidningen så ser det fortsatt mycket ljust ut.