torsdag 19 februari 2009

European Youth Conference 2009

Som jag skrev sist så var det dags för European Youth Conference 2009 som arrangerades i Göteborg mellan den 30 januari och den 1 februari. Deltog på konferensen gjorde delegationer från Nationaldemokratisk Ungdom (Sverige), Junge Nationaldemokraten (Tyskland), Mládež Národní strany (Tjeckien) och Youth BNP (Storbritannien).

Dagen började tidigt den 30 januari och med mängder av packning och utrustning begav vi oss till konferenslokalen. Jag och två andra killar begav oss dock vidare relativt snabbt då vi skulle hämta de utländska gästerna från England och Tyskland, medan de andra började fixa iordning lokalen. Fredagskvällen fortsatte sedan i en trevlig anda då samtliga deltagare småpratade och började lära känna varandra.

Under lördagen var det dags för gruppdiskussioner och deltagarna delades in i två diskussionsgrupper, själva hamnade jag i propagandagruppen. I min grupp redogjorde deltagarna för det propagandamaterial respektive ungdomsförbund använder sig av. Vi visade varandra alltifrån flygblad, tidningar och fanor till pins, filmer och hemsidor. Imponerade mest på mig gjorde tyskarna som hade en riktigt fin och modern propaganda.


Målet med konferensen var att utveckla och utöka samarbetet mellan de olika europeiska ungdomsförbunden. Detta var något som verkligen genomsyrade hela konferensen och i min grupp kom vi fram till en hel del bra idéer på framtida samarbeten och utbyten vad gäller just propagandan.Lördagens middag var en stor fiskbuffé som inte bara var en fröjd för ögat, den var också riktigt god. Kockarna under konferensen imponerade verkligen. Efter den uppskattade buffén fortsatte sedan gruppdiskussioner ytterligare en tid. Kvällen avrundades med småprat framför öppen eld långt in på småtimmarna.

Under den tredje och sista dagen redovisade diskussionsgrupperna vad de kommit fram till. Under konferenshelgen hölls även flertalet tal av olika företrädare för respektive ungdomsförbund.


Propagandagruppen

På söndagseftermiddagen var det tyvärr dags att ta farväl av alla utländska kamrater. Konferensen kan summeras som väldigt lyckad. Nya kontakter hade knutits och flera idéer på framtida samarbeten hade diskuterats.

Inga kommentarer: