söndag 28 januari 2018

Nordiska motståndsrörelsen höll presskonferens

Under söndagsförmiddagen presenterades Nordiska motståndsrörelsen flera nyheter om bland annat Almedalen, första maj och den stundande valrörelsen. Nedan följer en summering.

Almedalen: Nytt deltagande i år
Efter förra årets Almedalsvecka så har många aktörer inom PK-etablissemanget menat på att organisationen inte skall ges möjlighet att delta på nytt. Första nyheten på presskonferensen var dock att organisationen har för avsikt att delta även i år och att en ansökan lämnades in under lördagen (läs 27 januari). Skulle det visa sig att ansökan avslås så kommer ett deltagande att ske ändå, på ett eller annat sätt.

Första maj: Ludvika och Boden
Förra året arrangerade organisationen en första maj-demonstration i Falun. Inför i år, meddelades på presskonferensen, har socialdemokrater och fackförbund bokat alla torg i hela Dalarna i ett försök att hindra organisationen. Detta kommer uppenbarligen inte att stoppa Nordiska motståndsrörelsen som meddelade att det i år kommer att bli två demonstrationer samtidigt på första maj. En i Ludvika i Dalarna samt en i Boden i Norrbotten.

Valrörelsen: Vi är inga politiker - Vi är folket!
För första gången i Nordiska motståndsrörelsens 20-åriga historia så kommer organisationen att ställa upp i val. Merparten av presskonferensen handlade därför givetvis om valrörelsen, en valrörelse som kommer att bedrivas under parollen Vi är inga politiker - vi är folket!. Ett nytt valbetonat och stilrent flygblad visades upp och dessutom så lanserades en ny hemsida, en hemsida som under året skall fungera som en valportal.

Som det ser ut i dag så har Nordiska motståndsrörelsen för avsikt att kandidera till riksdag, landsting (Dalarna, Västra Götaland, Norrbotten) samt kommun (Ludvika, Kungälv, Boden).

Relaterat
Presskonferensen (youtube)
Nordiska motståndsrörelsens nya valhemsida

Inga kommentarer: