lördag 30 december 2017

Julbord i Småland

Lördagen den 25 november arrangerades ett trivsamt julbord i norra Småland. Omkring 70 personer samlades för att äta, samtala och umgås.

I den rymliga lokalen fanns tre uppradade långbord, juligt prydda med ljus, dukar och diverse utsmyckningar. I ett av hörnen fanns en gran som fint kläddes med hjälp av några barn. I köket arbetade ett gäng karlar hela dagen för att färdigställa all mat som skulle förtäras.

Runt klockan 13:00 så började människor från olika hörn av närområdet att anlända samtidigt som de sista förberedelserna färdigställdes. Det stora antalet barn började omgående att leka med varandra och de vuxna hälsade och pratade med varandra. Den värmande glöggen var även ett välkommet inslag.

Representanter från Föreningen Svenska Intressen hälsade alla välkomna och folk uppmanades efter en stund att börja ta mat från det imponerande julbordet, ett julbord som innehöll det mesta som går att önska.

Runt borden hördes folk prata både allvar och mer lättsamt. Folk skrattade och barnen åt snabbt upp sin mat för att fort komma igång med sina lekar. Uppskattningsvis så fanns det runt 20 barn på plats. Förtäringen avslutades med gröt och ett efterrättsbord plockades fram med godis, pepparkakor och kaffe.
På plats fanns även Nordic Attitude med ett gediget utbud av kläder, musik och litteratur. De fulla borden intresserade många som passade på att handla med sig något hem. Efterhand så började folk att lämna lokalen och julbordet var slut för det här året.
Det hela blev en mycket lyckad tillställning med bra uppslutning och god mat. Under hela dagen rådde en gemytlig atmosfär, en atmosfär av gemenskap och kamratskap. Det var trots allt inte ett vanligt julbord, utan alla hade samlats för ett gemensamt syfte - ett högre kall som förenar oss alla.

Inga kommentarer: