fredag 27 november 2015

Julbord och kamratskap i Småland

God stämning och stora mängder mat. Det är en kort och bra beskrivning av julbordet som arrangerades lördagen den 21 november. Det bjöds även på tal och försäljning av diverse nationalistiska produkter.

Snön lös med sin frånvaro, men arrangören Föreningen – Svenska Intressen hade verkligen ansträngt sig för att skapa julstämning. Tre långbord var fint iordningställda med röda dukar, julstjärnor och flaskor innehållandes julmust. I lokalens ena hörn stod ett bord med allt ifrån glögg till skumtomtar. På scenen stod en julgran och i fönstren stod adventsljusstakar och framkallade julkänsla.

Medan maten höll på att förberedas, så passade det 50-talet besökarna på att ta det lugnt i goda vänners lag samtidigt som de många barn sprang omkring och lekte med varandra. På plats fanns även uppskattade försäljningsbord, bland annat från Nordic Attitude.
Christian, från arrangörsgruppen, hälsade alla välkomna och berättade samtidigt om föreningens verksamhet och syfte, något som kortfattat kan beskrivas som en lokal plattform för nationalister. Köksgruppen hade samtidigt jobbat på bra och började så småningom servera ett imponerande julbord, bestående av det mesta som gick att önska.

Under kvällen hölls också tal av Björn Björkqvist, som är uppskattad för att kunna bland humor med blodigt allvar. Han berömde arrangemanget och förklarade sina tankar kring den politiska situationen. Människor dröjde kvar för att umgås och prata med varandra, men allteftersom började lokalen att tömmas. En riktigt trevlig kväll hade således kommit till ända.

Inga kommentarer: