torsdag 27 juni 2013

Völund Smed och Heidrun spelade i Småland

Under en lördagskväll i april så var det åter dags för en spelning i de småländska skogarna. Denna gång med vikingarockbanden Heidrun och veteranerna Völund Smed. Musikaliskt så var det upplagt för en höjdarkväll, dessutom så var biljetterna slutsålda.

Först upp på scenen var det Värmland-baserade vikingarockbandet Heidrun, som bildades år 2009 och släppte sitt debutalbum under förra året. Tanken med bandet var att det skulle bli ett mindre lokalt projekt, men lyssnarskaran har utvidgats och skapat nya möjligheter för bandet. Detta märktes inte minst i Småland.
Heidrun levererade en mängd låtar, både egna och covers som Ultima Thules Förkastad och förnekad. Låtarna framfördes med både kvinnlig och manlig sång, något som gjorde uppträdandet mer variationsrikt. Att döma av publikens reaktioner så var Heidruns framträdande mycket uppskattat.
 
Efter ett uppehåll så var det dags för veteranerna i Völund Smed att gå upp på scenen. Något som jag själv verkligen såg fram emot då jag lyssnade mycket på bandets äldre låtar under min uppväxt. Bandet bildades redan år 1993, men hade ett uppehåll på nästan tio år innan de år 2005 åter började spela och släppa nya album.
Det var tydligt att många hade sett fram emot bandets spelning och Völund Smed gjorde ingen besviken. Från scenen så levererades ett längre framträdande, med både äldre och nyare låtar. När låtar från de äldre albumen framfördes så var det nostalgi på hög nivå. Tyvärr så strulade ljudet till och från under uppträdandet, men den som inte hörde sångaren kunde lyssna till publiken som kunde texterna och gladeligen sjöng med.
Summa summarum så var det en riktigt trevlig kväll, bortsett från ljudproblemen. På plats så hade jag även ett mindre försäljningsbord, och hetast under kvällen var litteraturen. Hoppas att alla blev nöjda med sina inköp.

1 kommentar:

Johnny Boy sa...

Tjena Rasmus!

Du borde starta nån mindre webshop, eller nån sida iaf där man kan beställa från, du har alltid bra grejer på dina bord men det går så långt mellan varven när man träffar dig :-(