onsdag 25 mars 2009

Vimmerbyelevernas vardag i mångkulturen

För två veckor sedan började jag lite smått med ett reportage om situationen på Vimmerbys skolor. Det framkom att allt inte står riktigt rätt till. Eleverna som jag pratade med gav en obehaglig bild av läget, en bild som kantas av svenskfientlighet, skadegörelse och bråk. De svenska eleverna blir kallade för "svennehoror" och invandrarelever kastar saker efter dem och säger att de ska ta över deras land. Allt tillåts förekomma utan att lärarna bryr sig.

Skolledningen bevisade också att de försöker mörka vad som händer. När jag frågade gymnasiechefen på Vimmerby gymnasium om det förekommer etniska konflikter regelbundet och vilken härkomst invandrareleverna hade som slogs i början av mars så fick jag svaret att "det är inget allmänheten har något att göra med."

Lär reportaget i sin helhet här

4 kommentarer:

Olof sa...

Vilket bra reportage! Det är viktigt att någon tar upp den här typen av nyheter, eftersom etablissemangsmedia tenderar att förtiga problemen med invandringen.

Den reaktion som rektorn visar prov på när hon får obekväma frågor är typisk. Hon är rädd för att få problem och vågar därför inte säga som det är. Istället för att svara på frågorna hemfaller hon till att papegojartat upprepa intetsägande klyschor.

Anonym sa...

Hej Rasmus, jag tycker du är en verklig och sann pionjär som kraftigt bidrar till att bana väg i den igenvuxna mediadjungeln. Jag är helt övertygad att om tio år så kommer de göras dokumentärer med tilbakablick på dem som byggde väg och var spjutspetsar i den nationella journalistiken, då kommer säkert du och dina artiklar vara med ! MVH Ragnar på Ledung.

Rasmus Gårdebrink sa...

Till Olof

Tack! Kul att du uppskattade reportaget.

Precis, det är så det brukar vara när det kommer någon och avbryter i deras annars så bekväma vardag. De blir som yra höns och vill absolut inte medge att det finns utbredda problem. Som bekant så skall mångkulturen försvaras till varje pris.

Låt oss tillsammans avveckla denna mångkultur och skapa ett svenskt Sverige!

Rasmus Gårdebrink sa...

Till Anonym (Ragnar)

Tack för dina fina ord!

I dessa dokumentärer kommer med all säkerhet även dina filmer att uppmärksammas.

Du gör ett bra jobb Ragnar, fortsätt med det :)