onsdag 3 december 2008

Julmiddag med ND

Traditionsenligt så äger partiets julmiddag rum i slutet av varje år, så även i år. Mitt på dagen lördagen den 29 november begav jag mig tillsammans med andra partikamrater uppåt i landet, strax söder om Stockholm, för att avnjuta en god julmiddag tillsammans med partikamrater från hela landet. Resan upp blev som vanligt lika trevlig med skratt och diskussioner.

Väl på plats blev det att hälsa och prata med både nya och gamla kamrater. Borden var vackert pyntade, julmaten började bli klar och på scenen stod en klädd julgran. Även en delegation från det tjeckiska nationaldemokratiska partiet Národní Strana var på plats.

Kvällens konferencier äntrade scenen och hälsade alla välkomna till årets julmiddag och uppmanade folk att börja ta mat sedan var det i full gång. På plats fanns även partiets butik som många passade på att besöka för att inhandla julklappar och saker till sig själva.

Kvällen varvades med tal och musik medan gästerna verkade ha väldigt trevligt. Senare på kvällen plockades det fram pepparkakor, lussekatter och glögg, något som höjde stämningen ytterligare. Samtidigt så började lottförsäljningen ta vid. Tidigare år har första priset varit en silvergran, men detta år var det istället ett bord fullt med priser. Alltifrån böcker, dvd-filmer, påsar med julsaker och olika julgrupper. Själv vann jag en jättefin julgrupp plus att jag fick ytterligare en jättefin julgrupp av min mor dagen efter.

Årets julmiddag pågick inte in på småtimmarna utan de flesta valde att gå och lägga sig relativt tidigt då degen efter, den 30 november, skulle bli en hård dag. Mer om detta kommer.

Läs ett utförligare reportage om julmiddagen här

Inga kommentarer: